ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
АКТУЕЛНОСТИ

Интервију председника Јединствене Србије за Курир

Јединствена Србија

24. Септембар 2017.

Интервију председника Јединствене Србије за Курир

 Лидер ЈС и председник Скупштине Јагодине Драган Марковић Палма и даље не одустаје од мантре – Ана Брнабић није мој премијер. Иако признаје све министре из њеног кабинета, Брнабићку, како каже у разговору за Курир, још не може да прихвати. Ипак, испричао нам је и када ће је прихватити под којим условима. А како нам је открио, већ има и слоган за београдске изборе - „Београд је мој изазов". Палму смо затекли у Херцег Но¬вом у Црној Гори, где је са делегацијом био у радној посети.

Побратимићемо се с Херцег Новим до Нове године. Та сарадња је започета у Јагодини пре месец и по дана. Познато је да ми већ 13 година шаљемо децу у Црну Го¬ру на море, они који заврше осми разред иду у Буљарице. Сада тражи¬мо мало бољи смештај, јер је од¬маралиште у ком су досад бора¬вили доста старо. Договорили смо се и да буде мало јача економ¬ска сарадња.

Јесте ли успели да продате оне фотеље функционера?

Расписан је конкурс, биће продате следеће недеље. Има доста заинтересованих. На пример, моја нова фотеља коштала је 300 евра, а биде продата за 2000.

Ко ће да је купи за толике паре?

Па како ко ће, то је лицитација. Купиће сигурно нека фирма фоте¬Ију на којој је седео Драган Марковић Палма. А ја ћу седети на др¬веној столици. Ево, већ сутра треба да стигну.

Хоће ли бити са наслоном или обичне хоклице?

Ма не треба ми ни наслон ни ништа. Да вам кажем, политичари, и кад а мисле да им је најбоље, треба да седну на нешто тврдо, а кад с, да ставе камен у ципелу да их жуља.

Сигурно вас ови ваши локални функционери проклињу због оваквих одлука.

Не, нису они против. Да су против, не би били са мном 20 годи¬на. Никада се нисмо посвађали, а Јагодину водимо већ 13 година. Ми одлуке доносимо у договору и демократским путем.

А зашто то не треба да важи и за министре?

Па ипак они треба да објашњавају гостима из Европе и света кад долазе зашто седе на дрвеним ф¬тељама. Ја ћу то много лакше да урадим него министри и председник државе.

Мислите да, рецимо, Дачић не би могао да објасни странцима др¬вене столице? Знате да је он не¬посредан у тим комуникацијама.

Ма нећу уопште да се бавим тиме. То је само предлог за локалне самоуправе.

Ових дана је апсолутни хит ваших „3000 за господу", а давали сте и по 50 евра за студенте?

Заборавили сте 2000 за господина. Гледао сам све те форе на мој рачун. Седам милиона прегледа преко свих другтвених мрежа. Мени то ништа не смета. Пазите, људи који су критиковали, а баве се политиком, они не знају како народ тешко живи.

Казу да је то понижавање.

Како је понижавање да помогнете некоме? Ја то радим 13 го¬дина. Понижавање је да дате не¬ком паре за лекове, а нема свој новац да купи?

Тако многи кажу. Шта ви њима поручујете?

Ваљда је нормално да помажете онима који немају. Кад сам био на Факултету педагошких наука, ваља треба да се стави неки динар за срећу. Ја сада вас питам - шта то има лоше? Нека то за неког буде политички маркетинг, за мене није и одрекао сам се своје зараде.

Хоћете да кажете да се зна порекло тог новца. А шта кажете на 205000 евра које је Вулин добио од женине тетке из Канаде за стан?

Не бавим се министрима у Влади, ко шта ради. Не гледам у туђе двориште.

Да ли верујете у то да је од тетке из Канаде позајмио 205000 евра?

Нисам пратио. Не могу сад да размишљам о министру Вулину зато што размишљам о Италијанима. Треба да се сретнем с неким Италијанима у Црној Гори, а реч је о инвестицији од 25 милиона евра. То је мој одговор на ваше питање.

Премијерка Ана Брнабић је такоде коментарисала „случај Вулин". И скандалозно је да је у саопштењу Вулинове странке уредник Крика Стеван Дојчиновић проглашен наркоманом. Да ли у реду да један министар даје такве етикете новинарима уместо да одговори на питања?

Не знам ко је шта рекао. А што се тиче Ане Брнабић, нисам је видео, последњи пут на седници Скупштине када је изабрана. Гласао сам против њеног избора. То говори о мени и о мојим односима.

А како вам се сада чини рад њеног кабинета?

Уопште не пратим њу. Последњи пут сам је видео да је нешто радила кад је била на геј паради.

То тумачите као њен радни дан?

Не знам, једино сам то видео.

Хоћете да кажете да она ништа не ради, осим што је ишла на параду?

Чекајте, чекајте. Немојте ви мени да стављате у уста да ли ради или не ради. Не пратим рад Ане Брнабић. Пратим оно што раде министри, и Александар Вучић, и Ивица Дачић. За мене је важан сусрет Ивице Дачић са Трампом у Америци, а по¬себно Вучића. А Ана Бмабић није мој премијер

Овет ви? Како она није Ваш премијер, а министри су ваши? И даље је не признајте?

Не. Доста министара има у Влади, искусних. Ја сам се њима извинио што сам гласао против. Алл све шта сам о Ани Бмабић рекао, рекао сам и остајем при томе.

Шта треба да се деси да проме¬ните став према њој? Шта треба да уради?

Нема шта да се деси да бих ја променио мишљење (смех).

Неки се спрдају с тим како је Даћич пришаоТрампу, те да то није дипломатски начин обраћања? Јесте ли ви поносни на њега или мислите да се мало избламирао?

Пазите, да приђетеТрампу...па то није бламажа. Тај који је то рекао нема појма у животу! Када је Ивица рекао ко је и одакле је, видели сте да се Трамп окренуо према њему. Ивица му је показао из наших медија колико су грађани Србије поџали његову победу. Лично сам га и ја подржао. Сећате се да сам ја био једини по¬литичар из Србије који је био на инау¬гурацији. Нажалост, нисам могао да додем до њега, али су велики успех сад направили и председник државе и први потпредседник Владе, што су разговарали с њим и очекујем боље дане у односима Америке и Србије. Шта је поента? Поента је да Трамп сазна праву истину о Србији.

Нисте се много оглашавали у вези с тим што је Српска листа направила владу с Харадинајем… Шта на то кажете?

Знате шта, лако је из Београда да се говори како треба ово или оно. Ти Срби који живе на КиМ, они када треба да региструју ауто, иду на шалтер у Приштину, не долазе у Београд... Они су одлучили о томе и први пут се десило да се препусти Србима на КиМ да сами донесу одлуку.

Ви стварно верујете да је Срп¬ска листа сама донела одлуку, без Београда?

Не знам. Рекао сам све што сам имао о том Харадинају и данас мислим исто, али живот Срба на КиМ је изнад свега.

Јесте ли проеитали оно што је Милутин Мркоњић, као почасни председник СПС, рекао о малтретирању Београђана, да је цео град раскопан...?

Не живим у Београду па не знам.

Ајте сад.. Ал долазите често.

Ма ја не коментаришем изјаве других политичара, то је мој принцип.

Ускоро ће и Београдски избори.. Хоћете ли бити у коалицији са СПС на листи са СНС?

Ми смо у коалицији са СНС и са СПС и ако направимо договор и ако ме зову, немам ништа против. А ако не желе с нама, моја парола ће бити „Београд је мој изазов".

Чекајте, да нећете можда ви да се кандидујете за градона¬челника?

Ма не. Ја сам за коалицију.

А шта мислите, како бисте прошли да сами изађете на изборе?

Не знам, алл мислим да саму самом врху популарности. Али не могу да се селим за Београд. Да бисте водили Београд, морате на¬јмање шест месеци да имате место боравка. А ја место боравка нећу да мењам.

Пошто само највише причали о премијерки, ево још једног хипо¬тетичког питања - ако, рецимо, реши се уда и позове вас на свад¬бу, да ли би сте ипак отишли?

Ха-ха-ха! Ана Брнабић да се уда? Па не знам каква је то свадба с две младе. Где то има? Не идем на свадбу с две младе и с двојицом младожења.

Често сте гост у забавним емисијама. Да ли би сте прихватили да као Шешељ уђете у неки ријалити макар на дан?

Ма дајте молим вас, не пада ми на памет. Али Војислав Шешељ се није обрукао као што кажу. Он је ушао као комплетна личност И ушао је да се спрда са Хашким трибуналом. Мислим да му грађани нису то замерили.

Јединствена Србија

22. Септембар 2017.

„Црна Гора је братска држава Србији“, поручио је председник Јединствене Србије током посете Херцег Новом

"Црну Гору не сматрам као туђу државу или иностранство. Наша делегација када је долазила у посету Херцег Новом, ми се нисмо, као што је то случај када идемо у неке друге државе, јавили нашем министарству иностраних посло

Прочитај све

Јединствена Србија

20. Септембар 2017.

Ускоро братимљење Јагодине и Херцег Новог

  У тродневној посети Херцег Новом борави делегација града Јагодине на целу са председником Скупстине града Јагодине Драганом Марковицем Палмом. Јагодинску делегацију доцекао је председник опстине Херцег Новин Стев

Прочитај све

Јединствена Србија

18. Септембар 2017.

Председник Јединствене Србије поклонио половину своје плате студентима ; 31.октобра 550 студената ће у организацији Скупштине града Јагодина посетити Беч

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма дао пола своје плате за шесторо студената Факултета педагошких наука у Јагодини у њихове индексе, које је извукла служба факултета, стављено је по 50 евра. Марков

Прочитај све

Јединствена Србија

16. Септембар 2017.

Појачање у руководству Одбора Jединствене Србије за АП Војводину

Јуче је у Новом Саду одржан Покрајински одбор Јединствене Србије. За потпредседника одбора једногласно је изабран Дарко Баковић, председник ОО Јединствене Србије Ковин чиме је настављена пракса награђивања резултата на л

Прочитај све

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>