ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
АКТУЕЛНОСТИ

Интервију председника Јединствене Србије за Курир

Јединствена Србија

24. Септембар 2017.

Интервију председника Јединствене Србије за Курир

 Лидер ЈС и председник Скупштине Јагодине Драган Марковић Палма и даље не одустаје од мантре – Ана Брнабић није мој премијер. Иако признаје све министре из њеног кабинета, Брнабићку, како каже у разговору за Курир, још не може да прихвати. Ипак, испричао нам је и када ће је прихватити под којим условима. А како нам је открио, већ има и слоган за београдске изборе - „Београд је мој изазов". Палму смо затекли у Херцег Новом у Црној Гори, где је са делегацијом био у радној посети.

Побратимићемо се с Херцег Новим до Нове године. Та сарадња је започета у Јагодини пре месец и по дана. Познато је да ми већ 13 година шаљемо децу у Црну Гору на море, они који заврше осми разред иду у Буљарице. Сада тражимо мало бољи смештај, јер је одмаралиште у ком су досад боравили доста старо. Договорили смо се и да буде мало јача економска сарадња.

Јесте ли успели да продате оне фотеље функционера?

Расписан је конкурс, биће продате следеће недеље. Има доста заинтересованих. На пример, моја нова фотеља коштала је 300 евра, а биде продата за 2000.

Ко ће да је купи за толике паре?

Па како ко ће, то је лицитација. Купиће сигурно нека фирма фотељу на којој је седео Драган Марковић Палма. А ја ћу седети на дрвеној столици. Ево, већ сутра треба да стигну.

Хоће ли бити са наслоном или обичне хоклице?

Ма не треба ми ни наслон ни ништа. Да вам кажем, политичари, и кад а мисле да им је најбоље, треба да седну на нешто тврдо, и да ставе камен у ципелу да их жуља.

Сигурно вас ови ваши локални функционери проклињу због оваквих одлука.

Не, нису они против. Да су против, не би били са мном 20 годи¬на. Никада се нисмо посвађали, а Јагодину водимо већ 13 година. Ми одлуке доносимо у договору и демократским путем.

А зашто то не треба да важи и за министре?

Па ипак они треба да објашњавају гостима из Европе и света кад долазе зашто седе на дрвеним фотељама. Ја ћу то много лакше да урадим него министри и председник државе.

Мислите да, рецимо, Дачић не би могао да објасни странцима дрвене столице? Знате да је он непосредан у тим комуникацијама.

Ма нећу уопште да се бавим тиме. То је само предлог за локалне самоуправе.

Ових дана је апсолутни хит ваших „3000 за господу", а давали сте и по 50 евра за студенте?

Заборавили сте 2000 за господина. Гледао сам све те форе на мој рачун. Седам милиона прегледа преко свих другтвених мрежа. Мени то ништа не смета. Пазите, људи који су критиковали, а баве се политиком, они не знају како народ тешко живи.

Кажу да је то понижавање...

Како је понижавање да помогнете некоме? Ја то радим 13 година. Понижавање је да дате неком паре за лекове, а нема свој новац да купи?

Тако многи кажу. Шта ви њима поручујете?

Ваљда је нормално да помажете онима који немају. Кад сам био на Факултету педагошких наука, ваља треба да се стави неки динар за срећу. Ја сада вас питам - шта ту има лоше? Нека то за неког буде политички маркетинг, за мене није и одрекао сам се своје зараде.

Хоћете да кажете да се зна порекло тог новца. А шта кажете на 205000 евра које је Вулин добио од женине тетке из Канаде за стан?

Не бавим се министрима у Влади, ко шта ради. Не гледам у туђе двориште.

Да ли верујете у то да је од тетке из Канаде позајмио 205000 евра?

Нисам пратио. Не могу сад да размишљам о министру Вулину зато што размишљам о Италијанима. Треба да се сретнем с неким Италијанима у Црној Гори, а реч је о инвестицији од 25 милиона евра. То је мој одговор на ваше питање.

Премијерка Ана Брнабић је такоде коментарисала „случај Вулин". И скандалозно је да је у саопштењу Вулинове странке уредник Крика Стеван Дојчиновић проглашен наркоманом. Да ли у реду да један министар даје такве етикете новинарима уместо да одговори на питања?

Не знам ко је шта рекао. А што се тиче Ане Брнабић, нисам је видео, последњи пут на седници Скупштине када је изабрана. Гласао сам против њеног избора. То говори о мени и о мојим односима.

А како вам се сада чини рад њеног кабинета?

Уопште не пратим њу. Последњи пут сам је видео да је нешто радила кад је била на геј паради.

То тумачите као њен радни дан?

Не знам, једино сам то видео.

Хоћете да кажете да она ништа не ради, осим што је ишла на параду?

Чекајте, чекајте. Немојте ви мени да стављате у уста да ли ради или не ради. Не пратим рад Ане Брнабић. Пратим оно што раде министри, и Александар Вучић, и Ивица Дачић. За мене је важан сусрет Ивице Дачић са Трампом у Америци, а посебно Вучића. А Ана Брнабић није мој премијер.

Опет Ви? Како она није Ваш премијер, а министри су ваши? И даље је не признајте?

Не. Доста министара има у Влади, искусних. Ја сам се њима извинио што сам гласао против. Ал све шта сам о Ани Брнабић рекао, рекао сам и остајем при томе.

Шта треба да се деси да промените став према њој? Шта треба да уради?

Нема шта да се деси да бих ја променио мишљење (смех).

Неки се спрдају с тим како је Даћич пришаоТрампу, те да то није дипломатски начин обраћања? Јесте ли ви поносни на њега или мислите да се мало избламирао?

Пазите, да приђете Трампу...па то није бламажа. Тај који је то рекао нема појма у животу! Када је Ивица рекао ко је и одакле је, видели сте да се Трамп окренуо према њему. Ивица му је показао из наших медија колико су грађани Србије поџали његову победу. Лично сам га и ја подржао. Сећате се да сам ја био једини политичар из Србије који је био на инаугурацији. Нажалост, нисам могао да дођем до њега, али су велики успех сад направили и председник државе и први потпредседник Владе, што су разговарали с њим и очекујем боље дане у односима Америке и Србије. Шта је поента? Поента је да Трамп сазна праву истину о Србији.

Нисте се много оглашавали у вези с тим што је Српска листа направила владу с Харадинајем… Шта на то кажете?

Знате шта, лако је из Београда да се говори како треба ово или оно. Ти Срби који живе на КиМ, они када треба да региструју ауто, иду на шалтер у Приштину, не долазе у Београд... Они су одлучили о томе и први пут се десило да се препусти Србима на КиМ да сами донесу одлуку.

Ви стварно верујете да је Српска листа сама донела одлуку, без Београда?

Не знам. Рекао сам све што сам имао о том Харадинају и данас мислим исто, али живот Срба на КиМ је изнад свега.

Јесте ли прочитали оно што је Милутин Мркоњић, као почасни председник СПС, рекао о малтретирању Београђана, да је цео град раскопан...?

Не живим у Београду па не знам.

Ајте сад.. Ал долазите често.

Ма ја не коментаришем изјаве других политичара, то је мој принцип.

Ускоро ће и Београдски избори.. Хоћете ли бити у коалицији са СПС на листи са СНС?

Ми смо у коалицији са СНС и са СПС и ако направимо договор и ако ме зову, немам ништа против. А ако не желе с нама, моја парола ће бити „Београд је мој изазов".

Чекајте, да нећете можда ви да се кандидујете за градоначелника?

Ма не. Ја сам за коалицију.

А шта мислите, како бисте прошли да сами изађете на изборе?

Не знам, ал мислим да сам у  самом врху популарности. Али не могу да се селим за Београд. Да бисте водили Београд, морате најмање шест месеци да имате место боравка. А ја место боравка нећу да мењам.

Пошто само највише причали о премијерки, ево још једног хипотетичког питања - ако, рецимо, реши се уда и позове вас на свадбу, да ли би сте ипак отишли?

Ха-ха-ха! Ана Брнабић да се уда? Па не знам каква је то свадба с две младе. Где то има? Не идем на свадбу с две младе и с двојицом младожења.

Често сте гост у забавним емисијама. Да ли би сте прихватили да као Шешељ уђете у неки ријалити макар на дан?

Ма дајте молим вас, не пада ми на памет. Али Војислав Шешељ се није обрукао као што кажу. Он је ушао као комплетна личност И ушао је да се спрда са Хашким трибуналом. Мислим да му грађани нису то замерили.

Јединствена Србија

18. Септембар 2018.

Председник Јединствене Србије биће гост Јутарњег програма телевизије Пинк 19.9. 2018 са почетком у 9:30 часова

  Среда 19.09.2018. године, у 9:30 часова, Јутарњи програм ТВ Пинк, гост Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, народни посланик, председник Скупштине Града Јагодина и од јуче почасни конзул Републик

Прочитај све

Јединствена Србија

17. Септембар 2018.

Председник Јединствене Србије од данас званично почасни конзул републике Грчке у Србији

  У Амбасади Републике Грчке у Београду данас је председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма положио заклетву, чиме је и званично постао почасни конзу

Прочитај све

Јединствена Србија

14. Септембар 2018.

„Црна Гора да повуче признање независног Косова“, поручио је председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма током посете Црној Гори

„Пошто се налазим у посети Црној Гори, разговарао сам са грађанима Будве, Тивта и Херцег Новог о највећем проблему када је Србија у питању, а то је Косово и Метохија и ниједног грађанина у тим градовима нисам срео

Прочитај све

Јединствена Србија

12. Септембар 2018.

„Србија води политику мира, али и политику достојанства“, поручио је председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма приликом сусрета са кубанским амбасадором Густавом Триста дел Тодом

„Ја желим да пошаљем поруку свим државама које данас кажу „браво Србија, добри сте у овоме или ономе“ да кажу „браво“ и за оно што је Србија испоштовала када је у питању Бриселски споразум к

Прочитај све

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>