ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
АКТУЕЛНОСТИ

Први човек Јагодине и Јединствене Србије о политици , успостављању економске и пријатељске сарадње са другим државама , погодностима за грађане и резултатима

Jединствена Србија

10. Јул 2019.

Први човек Јагодине и Јединствене Србије о политици , успостављању економске и пријатељске сарадње са другим државама , погодностима за грађане и резултатима

ПАЛМА: ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ДЕЛА ВРЕДНУЈУ

Јагодина је прошле недеље, као и много пута до сада била у центру пажње јавности Србије и региона. Најпре је у четвртак у поморавској престоници снимана Жикина шареница, а у недељу је у Кончареву одржан 22. кик бокс спектакл коме је присуствовао велики број амбасадора страних земаља у Србији, као и многе личности из јавног живота наше земље.

И овај пут у гостима смо имали више од 8 амбасадора и сваки пут када они дођу причам им о томе која је неправда била над Србијом шта се све дешавало за време НАТО бомбардовања, тако да амбасадор када оде после 4 године носи скроз другу слику о Србији. Преко 90 осто земаља које имају амбасадоре у Србији је посетило Јагодину. На тим састанцима се врло кртко причало о Јагодини, све остало време се причало о неправди над Србијом.

О томе да је Рачак измишљена прича за Косово, као и Маркале за Сарајево, а да нико никада није био у Хагу оптужен за то, нити је писало у некој оптужници. Велики број европских земаља је променио мишљење о Србији када је у питању економски развој, политичка стабилност, као и стабилност динара. Међутим, када је Косово у питању те земље су промениле своје мишљење и сазнале праву истину, али су задржале свој став да би оправдале НАТО агресију, јер су и оне саме биле учеснице НАТО агресије. Међународно право се константно крши када је у питању Србија.

НЕ ТРЕБА МИ МИНИСТАРСКА ФУНКЦИЈА ДА СЕ БОРИМ ЗА СРБИЈУ 
Нисам министар и не треба ми министарска функција да се борим за Србију. Као председник Јединствене Србије сам обишао више земаља и директно помогао тамо где се одлучивало о судбини Србије. На пример на последњем гласању за пријем Косова у Интерпол, Египат је био уздржан, онако како су ми и обећали приликом моје посете Египту.

Отварамо пут економске сарадње и извоза у Египат, јер смо договарали да оно што Египат увози из других земаља да да предност Србији. На манифестацији која је одржана 7. јула у Кончареву био је присутан гувернер Црвеног мора Ахмед Абделах, који је у самом врху политике Египта. У име наше сарадње, град Јагодина је направио две воштане фигуре у Музеју воштаних фигура у Јагодини и то фигуру некадашњег председника Насера у име сарадње са Титом и Југославијом, као и фигуру садашњег председника Египта Ел Сисија.

Такође, за време мог боравка у Египту сам се састао са најмлађим братом Насера, Тариком Насером. На мој предлог отвориће се и конзулат у Хургади где велики број Срба летује.

Био сам примљен и на највишем нивоу у Турској, где сам имао састанке са председником Скупштине Турске Исмаилом Кахраманом, замеником премијера Хаканом Чавушоглуом и са Ердогановим замеником у АК партији Мехдијем Екером.

У Аустрији сам се састао са више високих званичника, а иначе сам и председник посланичке групе српско-аустријског пријатељства. Већ 10 година сваке године у Беч водимо 700-800 студената из преко 50 градова који студирају у Јагодини и студенте из Јагодине који студирају у Јагодини и другим градовима. За сва ова путовања увек сам обезбеђивао донаторе и никада из буџета града Јагодине није потрошен ни један динар. Јагодина је један од ретких градова који приказује донаторе јавно.

Имам изузетно добру сарадњу и са Грчком, град Јагодина се побратимио са неколико градова из Грчке, а добитник сам и титуле почасног гра|анина града Катерини, као и титуле почасног конзула Грчке у Србији. Приликом посета Грчкој, имао сам више састанака са високим функционерима Владе Грчке. На последњем састанку са министарком Македоније и Тракије, г-ђом Елефтеријом, замолио сам је да разговара са власницима хотела и апартмана како би дали попуст од 15-20 одсто оним Србима који више година летују код истих власника хотела и апартмана у Грчкој. Од ње сам добио позитиван одговор да ће та тема бити на дневном реду.
Грчка није признала Косово и Метохију, подржава Србију на европском путу. Гласала је против захтева који су поднели косовски Албанци за улазак у УНЕСКО и Интерпол за такозвано независно Косово.
Имао сам разговоре на највишем нивоу у Бугарској и бугарском парламенту.
Имам веома добру сарадњу са Русијом. Приликом моје посете Русији, имао сам пријем у Путиновој партији Јединствена Русија, а и моја партија у називу има јединствена, Јединствена Србија. Такође сам позван од потпредседника Државне думе федералне скупштине Руске Федерације, да присуствујем међународном форуму „Развој парламентаризма” који је одржан у Москви почетком јула. На том форуму Јединствену Србију су представљали потпредседници и народни посланици, Војислав Вујић и Марија Јевђић, који су узели учешће у дискусији и говорили о неправди над Србијом. Они су се захвалили Русији и руском председнику Путину на подршци коју Србија има од Русије већ више година.
У Јагодини је одржан и Самит арапско-афричких земаља где је присутвовало 12 амбасадора. Теме самита су биле неправда над Србијом и економска сарадња. Србија има велики број афричких земаља које су јој пријатељи, а ми који се бавимо политиком треба сами да организујемо састанке и радимо за Србију.
Србија има добру будућност и на добром је путу захваљујући политици ове државе. Посебно желим да истакнем министра спољних послова, Ивицу Дачића који је прошле недеље обишао земље Јужне Америке, а међу њима и Панаму која је центар за лобирање од стране Косова. Та путовања министра спољних послова уз огромну подршку председника Србије Александра Вучића, допринела су да 13 земаља повуче признање независности Косова и Метохије.

ОДРЕКЛИ СМО СЕ ПРИВИЛЕГИЈА - МЕСЕЧНА УШТЕДА 10 МИЛИОНА ДИНАРА

Град Јагодина не плаћа телефонске рачуне својим функционерима, сви функционери возе своје аутомобиле, једини је град у Србији где одборници не примају ни дневнице ни плате. Једини град где чланови Градског већа не примају плате, а у другим градовима оне износе и по 150.000 динара бруто. Одрекли смо се свих привилегија на које имамо право и на тај начин штедимо на месечном нивоу износ од 8,5 до 10 милиона динара, а тај новац дајемо грађанима.
Ми смо једини град који нема паук возило, једини град који нема комуналну полицију на коју има право, јер би то на месечном нивоу износило од 3,5 - 4 милиона динара за плате које штедимо на овај начин. Много ми је боље да преусмерим те паре за народ који нема, него да изигравам строгоћу са великим овлашћењима које има комунална полиција. Имамо ми полицију и Министарство унутрашњих послова који веома добро обављају свој посао.
Ми смо први град у Србији који више пута годишње организује пријем грађана и помаже финансијски са 3.000 до 20.000 дин, у зависности од броја деце у породици. Један број од оних који то не раде, ми се ругао, али овај град то ради већ 15 година и мишљења оних који раде за себе никада неће бити релавантно за Јединствену Србију, мене као председника Јединствене Србије и град Јагодину који водим 15 година.
2004. год. буџет града Јагодине је био 4 милиона евра, а 2018. године је износио 27 милиона евра. Све што смо направили у Јагодини је од сопствених средстава, последња велика инвестиција је комплетна замена азбестних цеви за водовод. Вредност ове инвестиције је 4,5 милиона евра, где смо 65 одсто сами финансирали из кредита, а 35 одсто је донација. Направили смо резервоар у Рибару који може 12 сати да снабдева град водом у случају неке хаварије.

Имамо први Аква парк у Србији, једини Музеј воштаних фигура у овом делу Европе, једини вештачки водопад у Србији, као и једини зоо врт јужно од Београда. Свако село је асфалтирано, свако село има дом културе, направљени су спортски терени у свим селима, отворене су амбуланте и пензионерски клубови, све школе су нове или адаптиране. Свако село има гас, а од ове године крећемо са канализацијом, тако да ће за пар година свако село имати канализацију и воду. Једини смо град у Србији где се градска и сеоска расвета плаћа из буџета града, што није случај у другим општинама.

Довели смо 12 страних инвеститора: италијанских, кинеских, аустријских и направqена је и фабрика авиона.

Пољопривредници последњих 10 година не плаћају порез на пољопривредно земљиште, пољопривредни произвођачи којима је поqопривреда основно занимање не плаћају закуп тезги на пијаци.

Труднице и породиље, од 3. месеца трудноће до навршених годину дана детета примају финансијску помоћ од 12.000 динара месечно као и свако дете које се роди и то све по одлуци и критеријумима које је донела Скупштина града. Такође помажемо и породице које задеси смртни случај. Аутомобиле не користе функционери, већ болесни који иду у клиничке центре у Београд, Ниш или Крагујевац, а од пре пет година од понедељка до петка, болесне грађане првози и аутобус.

Већ 15 година ђаци који заврше четврти и осми разред основне школе летују у Црној Гори, а матуранти средњих школа у Грчкој и то све о трошку Скупштине града.

Борба против беле куге: ми смо први град у Србији који је спајао брачне парове, где је један од супружника био страрији од 38 година. У тој акцији је било преко 400 парова, склопљено је 30 бракова и из тих бракова је рођено преко дватесеторо деце.

Наша борба против беле куге даје резултате, о томе говори податак да смо 2017. имали 100 деце више него 2016. године, а 2018. у Јагодини се родило 100 деце више него 2017. године. 
Од 20. јануара 2019. године када је донета одлука о бесплатном превозу за све грађане, за запослене није укинута месечна надокнада за путне трошкове, тако да сваком запосленом остаје од 4000 до 12000 динара месечно.
У протеклих 14 година ђаци, студенти и старији од 65 година имали су бесплатни градски превоз.

У КАМПАЊИ САМ 15 ГОДИНА СВАКОГ ДАНА

Они који ништа не раде говоре да је све ово што ми радимо само кампања, а ја сам показао да сам у кампањи већ 15 година сваког дана, а ти који ме критикују су у кампањи само 60 дана на сваке 4 године.
За две године неље постојати ниједан грађанин Јагодине који није путовао у организацији града Јагодине. Делегације смо водили у: Грчку, Аустрију, Италију, Русију, Немачку, Турску, Бугарску, Египат и Француску. Ево пољопривреднике смо водили у Француску на највећи пољопривредни сајам, после кога смо из Баварске набавили 210 стеоних јуница и поделили пољопривредницима из наших села, као и 210 телади од тих јуница.
Ви који прочитате овај текст, видите да се нисам бавио ниједним градом и нити једним политичарем. Оцену о раду дају грађани, а не напади на друштвеним мрежама за нешто што сам радио.

Једина смо политичка партија која је отворила канцеларију за помоћ грађанима у Грчкој. Ја сам је назвао српском кућом, јер већ пет година помажемо грађанима који се нађу било где у Грчкој, а не само у регији Пијерија. Дешавало се да је помоћ била потребна и грађанима који су летовали на Коринту или на Халкидикију. Помагали смо и у случају болести, имали смо и неколико саобраћајних незгода, да није било канцеларије Јединствене Србије да брже организује превоз до солунске болнице питање је да ли би преживели. Али ми тиме не желимо да се хвалимо, већ само желимо да информишемо грађане шта смо радили.
Једини сам српски политичар који је био на инаугурацији Доналда Трампа. 
Америка је најмоћнија земља на Свету и Србија треба и мора да сарађује са Америком и са свим осталим државама, али не сме да заборави искрене пријатеље и браћу као што су Русија, Грчка и још много држава на свету.

Моја чувена реченица: „Патриотизам се не сипа у трактор”, не мора да значи да је то дијаметрално супротно од програма који је тада, а и данас био у програму Јединствене Србије. У животу мора да знате шта вам је свето, шта не можете да мењате, шта мора да поштујете, за мене су светиња породица и православље.

ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ ПРИЗНАТИ ИСТОПОЛНЕ БРАКОВЕ

Никада нећемо моја партија и ја подржати да два мушкарца или две жене улазе у брак. Моји посланици и ја, никада нећемо за ту одлуку гласати.
Не треба се стидети српске традиције, српске ношње и српске двојке. Неки политичари, а нису политичари из власти, желе да нас убеде да смо ми нешто друго, а не оно што су наши преци. Ако је УНЕСКО признао српско коло као култутно-нематеријалну баштину, то значи да српски опанак који је носио Геџа, српски сељак, никада неће бити заборављен. Исто тако поштујемо културу и традицију других народа, јер ако поштујемо себе, морамо да поштујемо и друге.
Морам да кажем да 2008. године захваљујући Ивици Дачићу, СПС-у и Јединственој Србији направљена је проевропска Влада и од тада је све кренуло у позитивном смислу за Србију. Почели су да долазе страни инвеститори и много пара се слило у Србију из разних фондова. Нисмо погрешили тада, као што нисмо погрешили када смо формирали Владу са Александром Вучићем.

Мој политички слоган се никада није мењао и он је Домаћински , да буџет троше они који га пуне - грађани. Ја сам увек имао визију о будућности и план за најмање 3 године и то нећу назвати интуицијом, већ великим животним искуством пошто сам привредник 38 година, као добитника многобројних признања као што су: за најбољег предузетника Србије 1994. год, за најбољег менаџера Југославије 1995. год, добитник сам признања „Велико срце мале привреде” 1995. год. додељена ми је титула почасног грађанина града Катерини 2015. год. носилац сам титуле почасног сенатора сената привреде Србије у Аустрији, а 2017. године уручена ми је и награда „Најевропљанин” за област локалне самоуправе. Полагањем заклетве у амбасади Грчке у Београду 2018. године постао сам почасни конзул Републике Грчке у Републици Србији. Носилац сам и највећих црквених признања, Ордена Светог Саве првог степена и Светог Симеона мироточивог првог реда.
Човек са великим животним искуством, који је направио породицу и ушао у брак са 19 година, а супруга је имала 16 година, и данас живимо сви у једној кући, нас дванаесторо. Најсрећнији бих био када би породице биле све на окупу и борићу се да зауствим одлазак младих у бели свет онолико колико је у мојој моћи. Да се радна места обезбеде за младе и резултат на радним местима новчано награђује.

Ја сам једини политичар на политичкој сцени коме је два пута ну|ено да буде министар, нудили су ми и Тадић и Вучић и одбио сам. Хтео сам да покажем да за Србију може да се ради без функција и показао сам. Питају ме новинари да ли имам амбиције да будем министар у наредном временском периоду. Желим да нова Влада буде направљена од биографија људи, шта си радио последњих двадесет година, која су твоја дела, шта ти је програм и да не постоји подобност већ способност.

Јединствена Србија

04. Август 2020.

"Овај што иде у Книн представља само себе, а не Србе из Хрватске", изјавио је председник Јединствене Србије

“Овај што иде на прославу геноцида и највећег етничког чишћења од Другог светског рата у Книн, чије име нећу ни да помињем, иде лично у своје име и дела своје породице који су били на страни и под командом Анте Гот

Прочитај све

Јединствена Србија

22. Јул 2020.

“Не треба ми министарска фотеља да бих радио добро за Србију”, саопштио је председник Јединствене Србије

  Поводом писања појединих медија да ће у будућој Влади Републике Србије коалиција СПС - ЈС имати два министарска места и да ће то бити лидери те коалиције Ивица Дачић, на месту министра иностраних послова и Драган

Прочитај све

10. Јул 2020.

Приштина новим захтевима жели да поништи Бриселски споразум и Резолуцију 1244

  „Данашњим списком лепих жеља у Бриселу, Приштина је заправо поручила и Паризу и Берлину и Бриселу и Вашингтону да за њих не важи ни Бриселски споразум ни Резолуција 1244. И председник Србије Александар Вучи

Прочитај све

Jединствена Србија

07. Јул 2020.

"СРБИЈА ЧУВА МИР НА БАЛКАНУ" изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма

Данас у селу Кончареву , у цркви св. Јована Крститеља , Драган Марковић Палма са породицом је присуствовао литургији поводом празника Рођења светог Јована Претече и Крститеља Господњег, који је и слава села Кончарева. Н

Прочитај све

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>