ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 10.04.2024.

ПАЛМА : ЛИСТА „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – БЕОГРАД СУТРА“ ЈЕ ЗАХТЕВ ГРАЂАНА ДА СЕ НАСТАВИ ДА СЕ ГРАДИ И РАДИ. ОПОЗИЦИЈА КАО КАЛИМЕРО

 

„Када ви на телевизији поновите неку емисију и кажете да је то на захтев гледалаца, тако је и сада захтев грађана да се окупе странке које имају видљив резултат да се настави са изградњом и да настави да се ради на једну листу и та листа је “Александар Вучић – Београд сутра” у којој је и Јединствена Србија”, јер Београд нема времена да чека и Србија нема времена да чека”, изјавио је гостујући на телевизији Пинк, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма. “Опозиција се понаша као Калимеро у оном цртаном филму, тражили су изборе, добили су изборе, тражили су понављање избора, добили су понављање избора, иако је владајућа коалиција имала већину у Скупштини града Београда. Бојкот избора од стране дела опозиције значи да их неће бити 4 године у Скупштини града Београда. Тај део опозиције ће опет да тражи нове ванредне изборе, рећи ће “да власт нема легитимитет” и тако даље. Ни Србија ни град Београд немају времена за губљење. Грађани нашег главног града знају шта је радила власт до сада, колико је изграђено, колико је Београд променио визуелни изглед. Ми, изласком на заједничку листу на изборима за београдски парламент не дајемо синергију због гласова, већ дајемо синергију делима, ономе што је изграђено, што су резултати досадашњег рада власти у Београду, чији је и Јединствена Србија део. Опозиција тренира, али изгледа да тренира криви спорт, амерички фудбал или рагби, који није превише заступљен код нас”, казао је Марковић.

ЂИЛАС МОРА ДА ЗНА ДА СЕ НАРОД НЕ МОЖЕ КУПИТИ ПАРАМА, ВЕЋ СЕ ПОВЕРЕЊЕ ГРАЂАНА ДОБИЈА ДЕЛИМА

“У делу садашње опозиције имате девет лидера, који су произашли из две партије, које су имале два лидера и тешко је да они могу око било чега да се договоре, јер свако од њих мисли да треба да буде шеф. Ђилас сматра да може све парама да купи, али мора да зна да народ не може да се купи парама, поверења народа се добија бољим стандардом грађана, новим радним местима, да се брине о породици, а не да се породица туче, да се помогне онима који су социјално угрожени, развојем инфраструктуре у граду и по селима, а не парама”, изјавио је Драган Марковић Палма. “Што се тиче Сребренице и захтева дела тих опозиционара у Србији да Србија призна геноцид, мој одговор је да Срби и Србија нигде нису починили геноцид, а над Србима јесте почињен геноцид у Хрватској и на Косову и Метохији. Не може народ кога има много мање у Хрватској, на Косову и Метохији и у Босни и Херцеговини да је направио геноцид, него је направљен геноцид над народом који је протеран, а то су Срби. Тај део опозиције нон стоп у Европском парламенту лаже како је у Србији лоше и како је овако или онако и они заправо помажу оним који упорно желе да од нашег простора направе трустно подручје и тиме Европа жели да оправда НАТО агресију на нашу земљу 1999. године. Онда кажу кад Србија купује оружје може и Приштина, али Србија је држава, а такозвано једнострано проглашено Косово није држава и по свим документима не може да има ни војску ни оружје. Грађани Косова и Метохије су грађани Републике Србије”, поручио је председник Јединствене Србије.