ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 25.04.2023.

ПАЛМА : ЗА ЗАПАД ПОЛИТИЧКЕ ОДЛУКЕ ИЗНАД МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА

„Ја сам мислио да су последњи разговори, у присуству и САД и ЕУ веома озбиљни и нисам се надао да ће да нам се дешавају ствари као контејнер избори на северу Косова и Метохије. Наше генерације су свашта виделе и доживеле од 1999. године и НАТО агресије на нашу земљу, али сада је јасно да су за западни део међународне заједнице политичке одлуке и дизање руку изнад међународног права, које више не постоји. Ако се нешто договори то нешто мора да се поштује, као што су Кумановски споразум, Резолуција 1244, Бриселски споразум, Вашингтонски споразум и Дејтонски споразум. Ево сада и у БиХ желе да одузму имовину Републици Српској, иако то не стоји ни у једном споразуму и међународни представник сваког дана нешто прети Републици Српској“, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на Хепи ТВ.

ПОЗИВАМ СВЕ ПАРТИЈЕ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ НА ЈЕДИНСТВО ОНАКО КАКО СУ СРБИ НА СЕВЕРУ КиМ ПОКАЗАЛИ ЈЕДИНСТВО НА КУРТИЈЕВИМ КОНТЕЈНЕР ИЗБОРИМА

„Локални избори на северу Косова и Метохије, који су одржани у недељу у контејнерима и уз дуге цеви и на које је изашло укупно 13 Срба, немају легитимет. Ја не знам како ће ти наводни председници општина или градоначелници да функционишу и како је могуће да неко прихвати резултате избора на које је изашло 3,47 посто грађана. Па нису то били избори за месне заједнице, где без обзира колико изађе прихвате се резултати. За нас је најважнији резултат недељних такозваних избора да су Срби показали апсолутно јединство. Чак је и Албанаца много мање изашло, ваљда су и они схватили да је то било губљење вемена. Покушали су да уплаше Србе полицајцима и дугим цевима, али Срби на Косову и Метохији су прекаљени и знају да се боре за своја права, али не оружјем ни ратом. Ово што се десило у Савету Европе у понедељак је још једна потврда да је за запад дизање руку изнад међународног права. Свесни су они шта раде. Дошло је време да ми више никоме не можемо да верујемо и не знам о какви ће разговори бити 2. маја у Бриселу и о чему ће се разговарати. Када пуцају на Србе, као што је било и на Божић и на Ускрс, они то назову инцидентом. Какав бре инцидент, то је покушај убиства и онда позову „обе стране“ на уздржаност. Које обе стране ? Само једна страна је пуцала на децу, а друга страна је све испоштовала што је од ње тражено. Ја позивам све политичке партије у Скупштини Србије да постигнемо јединство око државног и националног питања онако како је било јединство Срба на северу Косова и Метохије на Куртијевим контејнер изборима у недељу. Председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Србије Ивица Дачић увек су у парлементу до детаља изнели сва шта је у било ком тренутку преговарано о Косову и Метохији. И сада део опозиције поново тражи седницу о Косову и Метохији, иако о свему сви знамо све. Од тих опозициних партија само две нису биле никада на власти, остали сви су били власт. Шта сте урадили док сте били власт ? Пустили сте 1800 албанских терориста из затвора, а да за то нисте тражили размену. Данас љути непријатељи Руси и Украјинци размењују заробљенике, а ви сте пустили 1800 албанских терориста и за то нисте тражили ниједног Србина у размену. И ви сте сада патриоте и националисти. Крајње је време да све политичке партије у Скупштини Србије, по националним и државним питањима, јединствено подрже наш државни врх на челу са председником Србије Александром Вучичем и Србе на Косову и Метохији“, рекао је Марковић.