ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 30.09.2022.

Драган Марковић Палма на састанку са српским и египатским привредницима у Шарм Ел Шеику

ПАЛМА: ОЧЕКУЈЕМ ОД ЕГИПАТСКИХ ПРИЈАТЕЉА ДА ПОДРЖЕ СРБИЈУ У МЕЂУНАРОДНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

Председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма окупио је данас у Шарм Ел Шеику српске и египатске привреднике из регије Јужни Синај.

Говорећи о актуелној глобалној ситуацији Марковић је рекао да је Србија заинтересована за сарадњу са целим светом, а посебно са традиционалним пријатељима. Наше египатске пријатеље молимо да подржавају у међународним организацијама закон и правду једне суверене земље као што је Србија, а посебно када је у питању Косово и Метохија. Ми морамо да искористимо традиционално пријатељство два народа а посебно пријатељство председника Вучића и председника Ел Сисија ", рекао је председник Јединствене Србије.

Драган Марковић Палма се захвалио Гуверенеру Јужног Синаја Халеду Фуди на подршци за јачање економске сарадње између две земље, а посебно амбасадору Египта у Србији Баселу Салаху. "Наш интерес је јачање економске сарадње, да се повећа извоз из Србије за Египат, да производе које Египат увози приоритет да српским производима. Отварањем економских врата са Египтом отварамо врата за производе из Србије за целу Африку у којој живи милијарду и по људи.

Шеф египатске делегације Валед је предложио да се у Шарм Ел Шеику оснује Група египатско-српског пријатељства, чији би почасни председник био Драган Марковић Палма. " Данас не причамо само о доласку српских туриста у Египат него и о доласку египатских туриста у Србију. Наши инвеститори су посебно заинтересовани за улагање у здравствени туризам у Србији" рекао је Валид.

Марковић је казао да је Шарм Ел Шеик прави туристички центар и није случајно што ће се највећи светски конгрес о климатским променама одржати баш овде.

Данашњем састанку присуствовали су египатски привредници, чланови Привредне коморе Шарм Ел Шеика, чије компаније се баве туризмом, пољопривредом, грађевинарством, енергетиком и трговином, а са српске стране компаније које се баве прехрамбеном индустријом, пољопривредом, производњом грађевинског материјала, винарством, рециклажом секундарни сировина. Састанку су присуствовали и народни посланик Јединствене Србије Живота Старчевић и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић као и египатски и српски новинари.