ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 28.01.2022.

ПАЛМА : НИЈЕ МОРАЛНО ДА СЕ КАНДИДУЈЕТЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ СА ДВА ПАСОША, А ПОНОШ ИМА И ХРВАТСКИ ПАСОШ ПОРЕД СРПСКОГ

„По законима Републике Србије сви држављани Србије имају право да бирају и да буду бирани, али није морално да се неко кандидује за председника Србије, а да није рођен у Србији и да има два пасоша, у овом случају хрватски и српски, као што има Здравко Понош, кога кандидује део опозиције у Србији. У Сједињеним Америчким Државама не можете да се кандидујете за председника САД ако нисте рођени на територији Сједињених Америчких Држава. И још нешто грађани Србије треба да знају, Здравко Понош је смењен са места начелника Генералштаба Војске Србије када су на власти били Драган Ђилас и Вук Јеремић, а сада га кандидују за председника Србије. Да би неко постао председник Србије мора бити рођен у Србији, да му је породица у Србији и да има само пасош Србије“, изјавио је гостујући на телевизији Пинк председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

ГРАЂАНИ НЕЋЕ ГЛАСАТИ ЗА ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ НЕГО ЗА ДЕЛА И НЕЋЕ ГЛАСАТИ ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ НЕГО ЗА ОНЕ КОЈИ ИМАЈУ ЗАНИМАЊЕ И ПОСАО И РЕЗУЛТАТЕ

„Начелно је постигнут договор да коалиција СПС – Јединствена Србија, као најдуговечнија политичка коалиција у Србији и на предстојеће изборе изађе самостално, а да на председничкм изборима подржимо Александра Вучића. Данас се у Србији живи много боље него пре, наравно може још боље и морам да кажем и да је коалиција СПС – Јединствена Србија допринела бољем стандарду грађана, јер смо у коалицији са Српском напредном странком и зато што су тачке дневног реда Скупштине Србије биле у интересу грађана Србије. Србија иде муњевитом брзином напред и зато неке државе које су некада биле у саставу старе Југославије љубоморно гледају на Србију и стално нас нападају, али то је једино што могу да ураде. Ја желим да апелујем на грађане Србије да воде рачуна за кога гласају. Ми имамо на политичкој сцени велики број кандидата за народне посланике који нигде не ради и они се сада боре за себе, да запосле себе, а ја сам против тога. Ако ви хоћете да се бавите политиком, да будете народни посланик или члан Градског већа, морате да имате неко занимање, морате да сте негде запослени, морате да имате неке резултате иза себе, дела. Нажалост, у последњих 30 година је пракса у Србији, да људи преко своје странке, преко политике или популарности лидера дођу до радних места. Ја сам за то да ми запошљавамо обичне људе, који су нас својим гласовима послали у парламент, да помогнемо њима и њховима породицама. Грађани Србије неће на изборима гласати за друштвене мреже већ за дела „шта си ти пријатељу урадио док си био на власти, јел си правио путеве“ и ови из опозиције ће рећи „да правили смо путеве, урадили смо два сокачета“, рекао је Марковић.

ВЕЛИКА ХАЈКА НА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА И ЊЕГОВУ ПОРОДИЦУ

„Очигледно је да се води велика хајка према председнику Србије Александру Вучићу и његовој породици, али треба рећи да 2022. година није 2003. година када је убијен премијер Србије Зоран Ђиниђић, кога сам врло добро познавао и који је добро радио као председник Владе и борио се за Косово и Метохију. Данас српска полиција много боље ради, опремљенија је него икада и на време се мобилисала да одбрани свог председника након сигнала који су стигли из једне државе чланице Европске уније. Али питање је зашто ? Зашто такав напад на председника Србије ? Да ли зато што је Србија данас у сваком погледу стабилна, политичком, економском, међународном. Једна држава када је економски слаба она мора да извршава налоге економских моћника, као што је била Србија пре Вучића. Србија је данас економски јака и не мора да слуша налоге светских економских моћника и да уради шта год они потраже као некада“, рекао је Марковић.