ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 16.05.2022.

ПАЛМА : ВУЧИЋУ НИЈЕ ЛАКО, ПОЗИВАМ СВЕ ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ НА ЈЕДИНСТВО ОКО ДРЖАВНИХ И НАЦИОНАЛНИХ ПИТАЊА

“Председнику Србије Александру Вучићу није лако, имајући у виду свакодневне притиске због руско – украјинске кризе, да уради нешто што, не да нису принципи Србије, већ то не дозвољава ни Устав Србије. Ја желим и да позовем све политичке партије у Србији да будемо јединствени око државног и националног питања и да покажемо целом свету да смо јединствени око најважнијих питања за државу Србију и њене грађане”, изјавио је данас председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма на конференцији за новинаре у Јагодини, организованој поводом одласка 700 - члане делегације из Јагодине у Грчку.

ПОЛИТИЧАРИ У ЦРНОЈ ГОРИ И ХРВАТСКОЈ НЕКА СУ УГЛЕДАЈУ НА СВОЈЕ ГРАЂАНЕ КОЈИ СУ ПОДРЖАЛИ СРБИЈУ НА ЕВРОВИЗИЈИ

“Желим да се захвалим жирију и грађанима Црне Горе, Хрватске и Северне Македоније што су подржали Србију на Евровизији. Нећу коментарисати песму коју је извела наша Ана Ђурић Констракта, али она је представљала Србију. Моја порука политичарима у Црној Гори и Хрватској је да се угледају на своје грађане и на њихове медије, да желим да сарађујемо и да подржимо једни друге. Црна Гора и Хрватска су Србији дали максималних 12 поена на Евровизији. Такође желим да позовем политичаре у Црној Гори и Хрватској да не нападају више Србију зато што Србија у економском смислу има бржи напредак од њих и да грађани Црне Горе и Хрватске апелују на своје политичаре да сарађују са комшијама јер имамо исте и заједничке интересе, а то су развој економије, бољи живот свих грађана и мир на Балкану”, изјавио је Марковић.

ПАЛМА ВОДИ У ГРЧКУ ДЕЛЕГАЦИЈУ ОД 700 ЉУДИ

У Скупштини града Јагодине данас је организована конференција за новинаре поводом одласка делегације од 700 људи, у организацији града Јагодине, а о трошку донатора од 20. до 24. маја у грчко летовалиште Паралију. “У делегацији је 700 људи и то из Јавног комуналног предузећа “Стандард” из Јагодине, из компањје “Пор Вернер и Вебер” из Јагодине, која се такође бави чистоћом града, затим запослени у Предшколској установи “Пионир” у Јагодини, Центру за социјални рад, Јагодинском спортском савезу, чланови удружења риболоваца, пчелара, Рома, свештеници Српске православне цркве намесништва Беличког, грађани из свих градских и сеоских месних заједница са територије града Јагодине, као и политичко – приведни део делегације. Све трошкове и овог путовања као и свих до сада сносе донатори, а један од донатора је и политичка партија чији сам председник, Јединствена Србија, од пара које добија из буџета на основу 8 посланика у парламенту. Ми те паре не користимо за пропагандни материјал, већ враћамо онима који тај буџет и пуне. Ми на овај начин настављамо своје активности које трају већ 15 година и тако ће бити и убудуће. Већ септембра ћемо водити нову делегацију у Паралију у Грчку, а октобра у Египат, а само прошле године у години ковида водили смо 2000 људи из целе Србије у Грчку и Египат а најбројнији су били лекари, медицинске сестре и техничари и пољопривредници”, казао је Марковић и додао да је до сада у неке земље путовало 50 000 грађана Јагодине, у организацији свог града, а о трошку донатора.