ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 04.08.2021.

ПАЛМА : ИНЦКО ТРАЖИ ДА СЕ КАЗНЕ ОНИ КОЈИ НЕГИРАЈУ ГЕНОЦИД, А У ХРВАТСКОЈ СЛАВЕ ГЕНОЦИД - МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА ДА ЗАБРАНИ ПРОСЛАВУ ОЛУЈЕ

„У Србији и Републици Српској парастос, у Хрватској славље. Хрвати су једини народ на свету који слави геноцид и етничко чишћење које су они направили над Србима током акције Олуја и које је назапамћено после Другог светског рата. Алиби за то им је дао Хашки трибунал који је практично опрао све злочине које су Хрвати починили над Србима, па су чак ослободили и главне актере, команданте тог геноцида и етничког чишћења, Анту Готовину и Младена Маркача. Готовина је прво осуђен на 24, а Маркач на 18 година затвора и први пут се десило у историји правосуђа да се не поштује ни англосаксонско право ни европско континентално право.

Зашто Валентин Инцко и међународна заједница нису донели одлуку да се не слави геноцид и злочин какав је Олуја, него да се на тај дан служи парастос свуда. Треба питати међународну заједницу да ли је одлука Валентина Инцка да се казне сви они који негирају геноцид у Сребреници, а који се није десио, његов лични став или је то одлука оних који годинама одлучују о судбини грађана Србије. Колико год се Србија трудила за мир и стабилност на Балкану, међународна заједница преко својих представника хоће да наруши мир и стабилност на Балкану и њима одговара свађа између два ентитета и три народа у Босни и Херецеговини“, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.