ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 06.11.2022.

ПАЛМА : СРБИ СЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ БОРЕ ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ

„Део међународне заједнице не поштује на Косову и Метохији ништа што је потписано, ни Резулуцију 1244 Уједињених нација, ни Бриселски споразум и сада су хтели још да Србима на северу Косова и Метохије скидају таблице, да покажу да ми нисмо оно што јесмо, него да смо нешто друго. Митинг у северној Косовској Митровици, који су организовали наши Срби је борба за истину и правду. Срби су изашли из свих косовских институција и тако су ставили тачку на неправду и рекли онима који свакога дана нападају по неку српску кућу да то више не могу да трпе“, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма у Нишу на Изборној скупштини Градског одбора Јединствене Србије, која је одржана у препуној сали Народног позоришта у Нишу. „Јединствена Србија је и добила то име зато што ми никада нећемо дозволити да две покрајине Косово и Метохија и Војводина не буду у саставу Србије. И ја вам сада обећавам да Јединствена Србије никада неће признати такозвано независно Косово, а сигуран сам да то неће никада признати ни наш коалициони партнер СПС, као ни наш други коалициони партнер Српска напредна странка. Међународно право данас више не постоји, постоји само право које се одређује дизањем руку, али и то дизање руку у Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама све је више на страни Србије захваљујући бившем и садашњем министру иностраних послова Србије Ивици Дачићу и председнику Србије Александру Вучићу, јер је 20 држава повукло признање те лажне државе Косово. Питају ме новинари да ли сам за Русију или Украјину, ја кажем „нисам ни за Русију ни за Украјину, већ да престане рат одмах. Ови што финансирају Украјину са запада, финансираће Украјину до последњег Украјинца. Србија је војно неутрална земља и ми морамо да гледамо само српске интересе. Сада се отварају теме о ракетама Јужне и Северне Кореје, о Кини и Тајвану, јел ми треба тиме да се бавимо... Наше теме су да се деце рађају, да свако живи од свога рада и да се славе крсне славе. Српски патриотизам и национални прагматизам данас је да запослиш раднике и да отвориш нова радна места“, каже Марковић.

ПАЛМА НИШЛИЈАМА : ЛОКАЛНА САМОУПРАВА МОРА ДА ШТЕДИ А ТО ШТО СЕ УШТЕДИ ТРЕБА ДА СЕ УСМЕРИ ПРЕМА ГРАЂАНИМА А НЕ ПРЕМА ПОЛИТИЧАРИМА

„Ја имам поруку и за нишлије и за остале градове и општине у Србији, локална самоуправа мора да штеди и то што се уштеди треба да се усмери према грађанима, а не према политичарима . Не може некоме једино и прво занимање да буде политика . Исто тако не може неко да буде кандидат за одборника, а има 45 или 50 година, а нигде не ради и уђе у политику да би се запослио. А ко ће да запосли грађане“, каже Палма. У Нишу је одржана изборна скупштина Градског одбора Јединствене Србије на којој је за председника изабран доктор економских наука и магистар музике Горан Динић. Нови потпредседници су доктор Дејан Ристић и дипломирани економиста Жарко Милошевић. Изборној скупштини Градског одбора Јединствене Србије у Нишу која је одржана у нишком Народном позоришту присуствовало је више од 700 чланова ове партије из Ниша, као и народни посланици Јединствене Србије Марија Јевђић, Дејан Игњатовић, Војислав Вујић, Ђорђе Косанић и Живота Старчевић, као и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић.