ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 30.10.2021.

ЗАДЊЕГ ДАНА БОРАВКА У ЕГИПТУ ДЕЛЕГАЦИЈА КОЈУ ПРЕДВОДИ ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА ПОСЕТИЛА НЕСТВАРНИ ЛУКСОР ЗА ДУГО ПАМЋЕЊЕ

Драган Марковић Палма организовао је члановима делегације, у којој је највише било здравствених радника из 18 српских градова, а највише из Јагодине, на крају боравка у Хургади, посету највећим знаменитостима и уживање у туристичкој понуди града Луксор. Реч је о једном од градова који крије бројне мистерије древне египатске цивилизације, смештен је на реци Нил и некада је био главни град горњег, односно јужног Египта. Луксор је невероватан спој 21.века и духа Старог Египта.

Северно од града је храм Карнак, велелепни комплекс изграђен пре више од 1300 година, који је српска делегација најпре посетила.

Уследила је затим вожња туристичким бродићем са једне на другу обалу реке Нил.

Обишли су и "Долину краљева", где су се скоро 500 година уклесивале гробнице за фараоне и имућне племиће током Новог царства, а постала је позната почетком 20.века када је откривена Тутанкамонова гробница, која је била потпуно очувана и пуна блага.

Делегација је током седмодневног боравка у Египту посетила бедуинско село и видела обичаје и начин живота бедуина, упознали су обичаје и традицију Египта и упознали се са древном египатском цивилизацијом обилазећи археолошке локалитете.

Драган Марковић Палма је изјавио да су здравствени радници својом борбом за животе грађана Србије заслужили да сви ми учинимо колико можемо да им помогнемо у тој борби. И ово путовање је само један мали знак захвалности за то што здравствени радници чине за здравље народа које нема цену.

Средства за ово путовање обезбеђена су искључиво од донатора.