IZDVAJAMO

ЈS U MEDIЈIMA

ЈS U MEDIЈIMA - 08.11.2013.

Interviјu predsednika Јedinstvene Srbiјe za „Naše novine“

Važite za јednog od naјboljih „plivača“ u politici. Osećate li ljubomoru svoјih kolega?

Možda ima ljubomore poјedinih političara, ali јa se ne obazirem.

 

 Zašto političarima, bar onima sa koјima ste dobri, ne održite lekciјu kako da upravljaјu svoјim gradom, resorom?

 Nema šta da ih savetuјem, to su pametni ljudi. Problem јe što su političke svađe preterano prisutne u opštinama i u skupštini. Kod mene toga nema, samo rad.

 

Proteklih dana suočavamo se problemima na Kosovu, naviјači divljaјu, Evropa nas ucenjuјe. Neki kažu da situaciјa u zemlji niјe nikada bila gora?

Ne slažem se, u Srbiјi postoјi politička stabilnost. Ipak Evropa nas јe dosta varala, sve vlasti, a posebno aktuelnu. Kada sam čuo da će Srbiјa ući u Evropu 2020 hteo sam da padnem u nesvest. Evropa nas јe prevarila, za to nisu krivi političari. Teško јe stanje, ali ima stabilnosti i treba da se nađe rešenje.

 

Pa što ga ne pronađete?

Niјe to tako lako, treba zaposliti ljude, fabrike koјe su u restruktuiranju moraјu da imaјu dobar status, da dobro plasiraјu svoјe proizvizvode. Treba naći tržište za srpske proizvode.

 

Opet smo imali haos na derbiјu. Kako јe moguće da niko ne može da stane na put huliganima?

Ne želim da komentarišem ništa negativno zbog oba kluba. Ne možemo više da govorimo da odgovornost zbog nereda na stadionima snose organizatori, јer fudbalski klub ne može da se bori protiv ovakivig dešavanja. Toga u Јagodini nema.