ИЗДВАЈАМО

ЈС У МЕДИЈИМА

ЈС У МЕДИЈИМА - 10.10.2013.

"Млади су закон"-председник Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодина уочи одласка 500 студената у Беч

Наши студенти имаће прилике да виде како њихови вршњаци у Бечу живе. Јагодина је такође град који води рачуна о младима, а познат је наш слоган „Млади су закон“, рекао је Палма

 

Општина Јагодина води 500 студената у Беч од 28. до 30 октобра, саопштио је јуче председник Скупштине града Драган Марковић Палма.

 

- У последњих неколико година 2.130 људи ишло је у Беч. Водили смо студенте, пољопривреднике, привреднике, лекаре, полицајце, власнике СТР радњи, синдикалце, раднике, а све са циљем да наши људи виде како функционише град који већ неколико година заредом проглашавају најбољим градом за живот на свету. Наши студенти имаће прилике да виде како њихови вршњаци у Бечу живе. Јагодина је такође град који води рачуна о младима, а познат је наш слоган „Млади су закон“. И Јагодина ће се кандидовати да буде најбољи град за живот младих - рекао је Марковић на заједничкој конференцији за новинаре с амбасадором Аустрије у Београду Јоханесом Ајгнером.


Аустријски амбасадор нагласио је да је први пут у посети Јагодини.

 

- За Аустрију је веома значајна сарадња с Јагодином, као и све ваше посете нашој престоници. У наредном периоду било би добро да Беч узврати посетама и да грађани главног града Аустрије виде како се живи и Јагодини, односно у Србији - рекао је амбасадор Ајгнер.

 

Дневни лист Курир

10. Октобар 2013.