ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 26.03.2022.

Коалиција СПС – Јединствена Србија – Зелени Србије одржала је предизборну конвенцију у Јагодини

ДАЧИЋ И ПАЛМА : ДОБИТНА КОМБИНАЦИЈА ЗА СРБИЈУ ЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ, ИВИЦА ДАЧИЋ ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

У препуној спортској хали у Јагодини одржана је предизборна конвенција листе „Ивица Дачић – премијер Србије“, коалиције СПС – Јединствена Србија – Зелени Србије.

„Ја сам дошао у Јагодину зато што увек из Јагодине крећемо у победу и зато што ви у Јагодини имате нешто што други немају, а то је Драган Марковић Палма“, истако је на почетку свог говора председник СПС Ивица Дачић. „Када је Марковић говорио да насипа путеве до њива каменом и када је рекао да се у Јагодини сада мерцедесом иде до њиве неки су се из опозиције смејали. Они би да пољопривредник пропадне да би они могли да се возе мерецдесом по Теразијама“, казао је Дачић. „Ја сам поносан што се налазим на челу челичне коалиције СПС – Јединствена Србија већ 14 година. Данас је реткост да се толико дуго неко слаже, углавмом се сви свађају. Наш заједнички циљ је јака и стабилна Србија, Србија социјалне правде и у овим кризним временима најважнија је државна стабилност, а решење за то на изборима 3. априла је Александар Вучић председник Србије, Ивица Дачић премијер Србије“, рекао је Дачић.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма поручио је да грађани треба да гласају за резултате. „Има неких из опозиције који нешто напишу и кажу како није тачно то што Палма прича да је урађено у Јагодини. Да ли ћете више веровати лажним натписма на А4 папиру или ономе што ваше очи виде“, упитао је Марковић, након чега је подржан громогласном подршком у јагодинској спортској хали. „Морамо да сачувамо пољопривредника, српског домаћина тако што треба да се повећају субвенције за пољопривреду које би покриле новонасталу разлику између инпута и готовог производа, због повећања цена вештачког ђубрива и горива изазваног светском кризом“, казао је Марковић. „Ова коалиција никада неће гласати за такозвано независно Косово, никада неће гласати да Србија уђе у НАТО, никада нећемо подржати Рио Тинто и сличне компаније које загађују околину, никада више нећемо подржати да страни инвеститор добије државне субвенције, а да почетна плата радницима буде мања од 50 000 динара и никада неће гласати да се два мушкарца или две жене венчају у цркви“, поручио је Драган Мраковић Палма и позвао све да на изборима 3. априла за председника Србије гласају за Александра Вучића, а за парламентарне изборе Ивицу Дачића за премијера, односно листу под редним бројем два, истакавши да је то добитна комбинација за Србију.

На предизборној конвенцији у Јагодини представљен је и Тим за Јагодину ове коалиције у коме се налазе најугледнији јагодински лекари, медицинске сестре и техничари, просветни радници, привредници, пољопривредници, социјални радници, спортисти и културни делатници, а у културно уметничком програму наступио је КУД „Каблови“ из Јагодине.