ИЗДВАЈАМО

ПРЕДСЕДНИК

Председник заступа и представља Странку у земљи и иностранству.

 

Председник Странке је обавезан да доследно спроводи све одлуке Председништва, Извршног одбора, Главног одбора и Скупштине Странке.

 

Председник Странке предлаже Изборној скупштини кандидате за највише функције у Странци (заменика председника, потпредседнике, председника и чланове Надзорног одбора и Статутарне комисије). Председник Странке предлаже Активу жена и Подмлатку Странке кандидате за председнике и потпредседнике.

 

Председник у циљу ефикаснијег рада, може доносити одлуке о свим важним питањима за рад Странке. Председник је обавезан да о томе обавести Председништво Странке на првој ванредној седници. Председник се бира на редовној Изборној Скупштини Странке тајним или јавним гласањем, о чему Скупштина доноси одлуку пре гласања, на период од четири године. За Председника Странке може бити изабран кандидат који је добио већину гласова од присутних делегата Скупштине.

 

Функција Председника Странке може престати:

1.Оставком;

2.разрешењем;

3.смрћу.

 

Председник Јединствене Србије је господин Драган Марковић Палма.

 

Драган Марковић Палма рођен је 2. Маја 1960. године, у Кончареву, надомак Јагодине. Председник је и оснивач Јединствене Србије, у Скупштини Србије је народни посланик од 2001. године и тренутно обавља функцију председник Скупштине града Јагодине. Средњу школу завршио је у Јагодини. Приватни је предузетник, власник компаније, која запошљава преко 100 радника и у чијем саставу, осим телевизије "Палма плус" послује и предузеће за транспорт и трговину. Драган Марковић Палма и његова породица ктитори су храма Светог Јована Крститеља у Кончареву. Носилац је бројних друштвених награда и признања. Проглашен је за најбољег менаџера и предузетника Србије 1995. године. 2013. године додељено му је признање "Златни кључ" за најактивнију локалну самоуправу, исте године на иницијативу 37 градоначелника и председника општина изабран је за председника "Удружења градова и општина Србије". Од 2015-те године почасни је грађанин главног града грчке регије Пиерија, Катеринија. Такође је Почасни сенатор Сената привреде Србије, основаног у сарадњи са Сенатом привреде Аустрије. Као хуманиста за досадашње резултате и хуманитарну делатност добитник је бројних признања. 2006. године  Владика шумадијски Јован уручио му је орден Светог Симеона Мироточивог Првог степена, као највише признање Епархије шумадијске. 2016-те године Патријарх српски Господин Иринеј доделио му је Орден Светог Саве Првог степена. 2017-те године, уручена му је награда „Најевропљанин“ за интензиван допринос ЕУ интеграцијама, и европском путу Србије уопште. Од 2018. године, председник Јединствене Србије је и почасни конзул Грчке у Србији. Ожењен је, отац двоје деце и деда петоро унучади.