ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 05.11.2021.

ПАЛМА : ВЕЋА ПРАВА ИМАЈУ ПРАВОСЛАВНИ КОПТИ У ЕГИПТУ НЕГО ПРАВОСЛАВНИ СРБИ У ЦРНОЈ ГОРИ

“Хрвати свакога дана нападају председника Србије Александра Вучића и сада су измислили неке приче о наводном његовом појављивању на првој борбеној линији током рата на простору бивше Југославије. Све до сада су слагали укључујући и то најновије. Све то је њихова обична љубомора на резултате које постиже Србија и они из Хрватске нон стоп шаљу милитантне и ратнохушкачке поруке, уместо да гледамо како да сарађујемо. Хрватским политичарима је напад на српског председника и Србију изборни и предизборни програм и извештај о раду. Њима смета раст БДП -а у Србији, смета им што оволико инвеститора долази у Србију, али од Хрватске смо то и очекивали, али нисмо од Црне Горе, да председник Црне Горе Мило Ђукановић хоће да отме имовину Српске православне цркве. У Египту живи 10 посто православних Копта у земљи у којој има укупно 100 милиона становника и све остало су муслимани. У Каиру је председник Ел Сиси отворио највећи православни храм на Блиском истоку, а Мило Ђукановић хоће да отме православне храмове. Копте данас у Египту нико не дира и имају сва права и испада да данас већа права имају православни Копти у Египту него православни Срби у Црној Гори. Добро је што је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић био два дана у Београду да се ти односи мало одмрзну, али ми нисмо чули његову изјаву или саопштење да ће да реши проблеме, пре свега са амбасадором Србије у Подгорици, који је из Црне Горе протеран као терориста. Политичари у Црној Гори као и у Хрватској су љубоморни на резултате Србије. Моја порука грађанима Црне Горе је да не слушају милитантне поруке њихових политичара већ да сарађујемо”, изјавио је гостујући на Хепи телевизији председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

ВУЧИЋУ СПУСТИ ЦЕНЗУС НА 0,9 ПОСТО ДА ОВА “СИРОТИЊА” ШТО ЈЕ ОДНЕЛА МИЛИОНЕ ЕВРА ВАН ЗЕМЉЕ ПРЕЂЕ ЦЕНЗУС

“Не постоји ниједна земља на свету, осим Србије, у којој је у изборној години спуштен изборни цензус са 5 на 3 посто и то не у изборној години него у изборном месецу, како би опозиција ушла у парламент. Да је био цензус и 0,9 посто имали би једног или два посланика. Ево ја позивам председника Вучића да смањи цензус на 0,9 посто како би ова “сиротиња” која је склонила милионе евра ван земље прешла цензус. Ту опозицију од водством Драгана Ђиласа су паре убиле у главу. Ајде што лажете о људима из власти, али ви сте тукли и жену и таста. Ви Ђиласе не знате шта радите, ви сте за хоспитализацију и то када се појавите на шалтеру да медицинска сестра каже “ви сте хитан случај и одмах га спроведите на оделење да легне господин”. Ти Ђиласови су мене чак и напали да сам потрошио буџетска средства за путовања. У једној ствари су у праву. Јесу буџетска средства, али са рачуна Јединствене Србије које добија из буџета као парламентарна странка на основу 8 посланика и од тих средстава смо водили 992 пољопривредна произвођача из 35 градова и општина Србије у Паралију у Грчку крајем августа ове године. А где су ваша буџетска средства ? У вашим џеповима где сте сакрили милионе евра”, каже Марковић.

МОЈЕ ПРВО ПИТАЊЕ СТРАНИМ ИНВЕСТИТОРИМА ЋЕ БИТИ “КОЛИКА ЋЕ БИТИ ПЛАТА РАДНИЦИМА” – НЕ МОЖЕ МИНИМАЛАЦ

“Најављују се нове инвестиције у индустријској зони у Јагодини, а једна од њих је нова фабрика немачке компаније “Фишер”. Немачке компаније дају добре плате нашим радницима и ја сам им на томе захвалан. Убудуће, што се тиче нових страних инвеститора, моје прво питање ће бити “колика ће бити плата радницима” и нећу да прихватим ниједног страног инвеститора који каже да ће плата у његовој компанији бити минималних 34 000 динара, односно од Нове године 35 000 динара. Нећу да дајемо страним инвеститорима бесплатно земљу, а да он даје радницима минималац. Јесте и то нешто боље када немате ништа, али 35 000 динара за лични доходак је мало”, рекао је Марковић.

ВАКЦИНИШИТЕ СЕ ЉУДИ, СВАКИ ДАН ТРЕБА ДА ИМАМО ДАН ЖАЛОСТИ ЗБОГ БРОЈА ПРЕМИНУЛИХ ОД КОВИДА 19

“Вакцинација је приоритет. Ми данас у Србији имамо у просеку од 50 до 60 преминулих од ковида 19 дневно. Пре ове пандемије, када се деси нека саобраћајна несрећа или нека трагедија у селу или граду и страда двоје, троје или четворо људи, други дан је Дан жалости. Ми сада свакога дана треба да имамо Дан жалости. 50 до 60 људи сваког дана умре од ковида 19 у Србији. Ово није мој апел људима, већ позив да погледају статистику, а она каже да је број невакцинисаних од оних који су преминули од ове болести 90 посто. И треба да се вакцинишу и деца старија од 12 година. Ове ковид пропуснице које су уведене од 20 часова су управо због старијих основаца и средњошколаца као мотив за вакцинацију и да би мгли сутра да иду у школу и на факултет. Каква онлајн настава. На тај начин се не може научити ништа ни постати стручлњак. Ми овај проблем корона вируса сада не можемо да решимо, нити ми нити ико у свету, али превентива је веома важна, а превентива је вакцинација”, рекао је Марковић.