ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 25.11.2021.

Председници СПС и Јединствене Србије Ивица Дачић и Драган Марковић Палма потписали Споразум о заједничкој сарадњи и деловању

ДАЧИЋ И ПАЛМА ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О ЗАЈЕДНИЧКОЈ САРАДЊИ И ДЕЛОВАЊУ И ТАКО ОДГОВОРИЛИ НА НАТПИСЕ О НАВОДНИМ РАЗМИРИЦАМА У ОКВИРУ КОАЛИЦИЈЕ СПС - ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА.

ДАЧИЋ : КАДА КАЖЕМ МИ МИСЛИМ НА КОАЛИЦИЈУ СПС - ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА

Споразум је потписан у просторијама Председништва Јединствене Србије у Београду. "Ми смо данас потписали политички споразум о наставку заједничког деловања Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије. Наша коалиција се убраја у ред најдуговечнијих коалиција у Србији, није ми познато да је нека политичка коалиција дуже трајала од коалиције СПС - Јединствена Србија, а ми трајемо од 2008. године. СПС и Јединствена Србија имају заједничке циљеве, а они су јака Србија, очување националних и државних интереса, социјална правда, равномерни развој Србије и од почетка се руководимо интересима грађана Србије, а не ускостраначким и личним интересима. Јединствена Србија не припада корпусу социјалистичких странака, али би њено име пожелео целој Србији, да буде јединствена. Ми већ имамо коалициони споразум, а након што су се појавиле неке приче о медијима о неком наводном неслагању договорили смо се да овај данас потписани споразум буде одговор на те написе. То значи да ће СПС и Јединствене Србија заједнички наступити и на следећим изборима. Постигли смо договор да на председничким изборима наредне године подржимо Александра Вучића као кандидата за председника Србије. Остало је још да у разговорима са Српском напредном странком видимо да ли ћемо и на парламентане и београдске изборе изаћи са заједничком листом. Ми смо задовољни резултатима које је коалиција СПС - Јединствена Србија постигла од свог настанка 2008. године до данас. Ја не знам тачно одакле потичу те приче о наводном неслагању унутар коалиције СПС - Јединствена Србија, али је јасно да то не потиче из владајућих структура, јер је и на прошлом састанку председник Србије и Српске напредне странке Алексндар Вучић рекао да ми предложимо начин изласка на следеће изборе. Ја када кажем МИ, мислим на коалицију СПС - Јединствена Србија. Ми никада нисмо да столу имали било какав проблем везано за расподелу мандата и пре пар дана је била седница Председништва СПС и нико тако нешто као пробелм није поменуо нити је то икада поменуто", изјавио је председник СПС Ивица Дачић.

ПАЛМА : ТЕ ПРИЧЕ О СВАЂИ УНУТАР КОАЛИЦИЈЕ СПС - ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА ПЛАСИРА ОПОЗИЦИЈА

"СПС и Јединствена Србија су се у старту, 2008. године договориле о заједничкој политичкој платформи и до сада смо 80 посто реализовали из нашег заједничког програма, а наш програм су нова радна места, бољи живот грађана Србије, борба дипломатским средствима за Косово и Метохију и улазак у Европску унију. За све што је до сада добро урађено у Србији најзаслужнија је највећа странка Српска напредна странка, али и наша коалиција има заслуге, ми смо гласали у Скупштни Србије за све законе који су донели добро грађанима Србије, док је Дачић био министар спољних послова Србије 18 држава је повукло признање такозваног независног Косова. Да се то није десило такозвано незавинсо Косово би постало члан ИНТЕРПОЛ - а и УНЕСК - а и онда би сваки косовски Албанац могао са два сведока да оптужи Србе за ко зна шта. Наша коалиција има одличне односе и сарадњу са Српском напредном странком и са председником Србије Александром Вучићем, тако да те приче о наводним размирицама унутар наше коалиције су дошле из опозиције и то из оних партија које су происткеле из Демократске странке, а има их много. Њима смета што ми дуго трајемо, а не свађамо се, а они су из својих сујетних и сличних разлога растурили Демкратску странку и направили више мањих странака, како би они били председници тих малих партија. Нас не може нико да посвађа, а камоли опозиција која све што каже лаже. Они су толико далеко отишли да због њиховиг лажи Србија има застој у евроинтеграцијама", рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

ЗА СЕДМУ СИЛУ САВИНО ВИНО СА ХИЛАНДАРА

Марковић и Дачић су пре саме конференције услужили новинаре, сниматеље и фоторепортере вином са Хиландара Савино вино, које је Драган Марковић донео са посете прошле недеље. Пошто су чаше које пунио Дачић биле нешто пуније Палма се нашалио: "Брате ти да водиш угоститељску радњу брзо би пропао"

Конференцији за новинаре су присуствовали и народни посланици и потпредседници ових партија, из СПС Жарко Обрадовћ и Ђорђе Милићервић и Јединствене Србије Марија Јевђић и Живота Старчевић.