ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 20.02.2024.

ПАЛМА ПОСЕТИО КАТЕРИНИ И НОВОИЗАБРАНОГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ДУМОСА

Градоначелник главног града грчке регије Пиерија, Катерини, Јанис Думос и председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, који је и почасни конзул Грчке у Србији и почасни грађанин града Катерини, договарали су се о терминима посете делегације коју традиционално организује Палма у грчком летовалишту Паралији.

Том приликом председник Марковић је захвалио Грчкој на подршци коју пружа Србији. „Желим да се захвалим грчком народу, Републици Грчкој и премијеру Киријакосу Мицотакису на подршци Србији. Премијер Киријакос Мицотакис, као и његов отац Константин Мицотакис својевремено, подржава Србију, јер и тада и сада на страни Србије је право и правда. За нас Србе посебно је важна порука премијера Мицотакиса када је разговарао са нашим председником Александром Вучићем пре 8 дана у Београду, а која гласи "Став Грчке у вези са Косовом остаје непроменљив", што значи да Грчка неће признати једнострано проглашено такозвано независно Косово“, изјавио је овом приликом Драган Марковић Палма, и нагласио да његова странка Јединствена Србија подржава председника Србије Александра Вучића, као и министра спољних послова Србије Ивицу Дачића. Марковић је имао и предлог за свог домаћина када је у питању туризам. „Када су Срби почели да долазе на летовање у Паралију, која припада граду Катерини, пре 40 година, тада је Паралија имала три хотела, а сада могу слободно да кажем да су грађани Србије направили две Паралије. Данас имамо проблем да велики број Срба и даље жели да летује у Паралији, али турстичке агенције из неких других држава закупе све и онда пише „нема слободних соба“. У Србији су последњих година повећане плате и пензије и све више људи иде на летовање и у том контексту мој предлог је да се бар 15 посто укупних капацитета у Паралији и регији Пиерија обезбеди за туристе из Србије, јер данас грађани Србије планирају одморе два месеца пре одласка, а не седам осам месеци пре као некада“, рекао је Марковић.

ЈАНИС ДУМОС : ГОСПОДИНЕ МАРКОВИЋУ АПСОЛУТНО СЕ СЛАЖЕМО

„У општима цртама господине Марковићу ми се апсолутно слажемо и отворени смо за разговор о сваком корисном предлогу. Ја сам студирао на Педагошком факултету у Сомбору и данас сам често у Србији. Осим што сам изабран за градоначелника Катерини, приватни сам предузетник као и ви и ми се врло добро разумемо. Ваш рад ми је познат и зато ми је веома драго да вас први пут непосредно упознам и зато сам Вас данас и позвао иако сам тек нешто више од месец дана на овој функцији. Ја се слажем да је за нас важно да наставимо веома успешну сарадњу са Вама и сарадњу наша два града и грађана Србије. Грађани Србије су први отворили туризам у Паралији и нашој регији Пиерија и ми то поштујемо“, истако је градоначелник Катерини који је прихватио Марковићев позив да посети Јагодину.

У делегацији Јединствене Србије и града Јагодине били су и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић, заменик председника Јединствене Србије и народни посланик Живота Старчевић, директор Дома здравља у Јагодини доктор Дарко Милетић и један од најпознатијих српских кардиолога, функционер Јединствене Србије доктор Миодраг Јаркин.