ИЗДВАЈАМО

ЈС У МЕДИЈИМА

ЈС У МЕДИЈИМА - 10.09.2013.

Посао века за Јагодину: Италијанске кухиње за 200 милиона евра Италијанска „Група Тури“ производиће у Јагодини кухиње. Двадесетак радника иде на обуку. Већ потписани уговори о продаји

Пројекат производње италијанских кухиња у Јагодини, које ће у наредних неколико година реализовати „Група Тури“ из Барија, доносиће годишње бруто приход од 200 милиона евра, а 99 одсто производње биће намењено извозу, прецизирао је генерални менаџер те групе Давиде Томаси на састанку са привредно-политичком делегацијом Србије коју је предводио председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма

 

По речима Томасија, у погонима „Групе Тури“ и коопераната биће запослено од 800 до 900 радника. Почетна инвестиција вредна је 28 милиона евра, али план је да до краја инвестиционог циклиса улагања достигну 90 милиона евра. Кухиње „Тури“ биће пласиране на тржиште 800 милиона потрошача Русије, Турске, Белорусије, Казахстана и држава ЦЕФТ-а, односно без царинских и свих осталих трговинских баријера.

 

- Двадесетак радника из Јагодине долази у Бари на обуку и они ће половином новембра почети производњу у Јагодини. Планирамо да на почетку упослимо око 150 радника - каже Томаси.

 

У јануару започиње изградња фабрике од 36.000 квадрата, а погони ће се градити у етапама. Постепено ће се повећавати и производња.

 

- Већ су потписани уговори са Турском о размени кухиња за белу технику вредности девет милиона евра и за продају кухиња у Русији од 10 милиона евра. По упосленом раднику добили смо од СИЕПЕ 6.000 евра и то за 250 радника, а кад будемо радили пуним капацитетом ту ће бити упослено 400 радника - објашњава Томаси.

 

Вечерње новости

26. Септембар 2013.