ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 19.05.2022.

ПАЛМА : МИ НИ КОРОНУ НИ РАТ У УКРАЈИНИ НЕ МОЖЕМО ДА ЗАУСТАВИМО, ДА СЕ ВРАТИМО МИ НАШИМ ПОСЛОВИМА И ЕКОНОМИЈИ. СРБИЈА СЕ ДОБРО ПРИПРЕМИЛА ЗА СВЕТСКУ ЕКОНОМСКУ КРИЗУ

“Имали смо проблем са короном више од две године и само смо причали о томе, сада причамо само о рату између Русије и Украјине, а ми не можемо да зауставимо ни једно ни друго, а то значи да ми морамо да се вратимо нашим редовним пословима, да радимо оно што смо радили и пре ових догађаја. Србија се у овим светским невољама разликује од других држава у позитивном смислу. Цене основних животних намирница у нашој земји су остале скоро исте и далеко мање су поскупели ти производи него у осталим европским државама, тако да можемо да будемо поносни када кажемо да живимо у Србији. Данас се сви у Србији баве тиме ко ће да буде министар. Министри ће бити они којима поверење буде дао председник Србије Александар Вучић, а ми треба да радимо и да доприносимо Србији. Ја сам у последњих 12 година више радио за Србију без иједне функције него 10 – ак министара и не само да сам радио, већ постоје и видљиви резултати. Ви знате да ја никада не држим суве конференције за новинаре, већ хоћу физички да се види оно што радим ја, што ради Јединствена Србија и Скупштина града Јагодине”, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма у директном укључењу у програм Хепи телевизије из Паралије, где се налази на челу наше делегације у посети том грчком граду. “ Ми морамо у наредном периоду, а светска економска криза ће трајати још две године, да видимо оно што је најважније за сваку породицу и како ћемо да живимо. Србија се добро припремила да поднесе светску економску кризу и сада је важно да одредимо приоритете, где ће да се троше паре када су у питању буџети и републички и локални, односно да ти приоритети могу да врате новац, ако нешто уложите, да се те паре врате”, рекао је Марковић и додао да у Паралији већ 8 година ради Канцеларија Јединствене Србије која, како је рекао, се не бави политиком већ је сервис свим нашим грађанима који су на летовању у Грчкој, без обзира на политичку, националну или верску припадност.

“Од петка 20. маја до 24. маја у Паралији ће боравити делегација од 700 људи из 9 градова Србије у којој су најбројнији су Јагодинци, у организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора, а један од већих донатора је и Јединствена Србија, од пара које као парламентарна политичка странка добијамо из буџета на основу 8 народних посланика и те паре не трошимо у изборној кампањи већ кроз ова путовања враћамо онима који пуне буџет. Ми већ 15 година водимо у Паралију делегације, од ђака до пензионера, лекаре, пољопривреднике, васпитаче, просветне и културне раднике, привреднике, самосталне занатлије, раднике, синдикалце, спортисте и свештенике Српске православне цркве. У овој делегацији су са нама и радници Јавног комуналног предузећа “Стандард” из Јагодине, они који чисте улице нашег града и који доприносе испуњавању еколошкх стандарда за улазак у Европску унију”, рекао је Драган Марковић Палма.

У ПЕТАК У ПАРАЛИЈИ СРПСКА СВАДБА

“У садашњој делегацији у посети Паралији имамо и двоје младих људи који су у вези већ три године и они су изразили жељу да се венчају у Паралији. Са нама су у Паралији и матичари, па ћемо сутра, у петак 20. маја, овде у Паралији имати праву српску свадбу, са шатором, саборником, војводом, девером и српском музиком, као да смо у Србији иу по нашим традиционалним обичајима”, рекао је Марковић.