ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 08.08.2023.

ПАЛМА : НИСМО ЗА ВАНРЕДНЕ РЕПУБЛИЧКЕ ИЗБОРЕ. КУРТИ ИМА ПРЕЋУТНУ ПОДРШКУ ДЕЛА ЕУ

“Јединствена Србија и коалиција СПС – Јединствена Србија нису за ванредне републичке изборе, зато што када се распишу ванредни парламентарни избори цела година је изгубљена. Ми смо за изборе увек спремни и да изађемо пред грађане са делима, али мислим да избори треба да буду редовни”, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ Хепи. “Сигуран сам да то што ради Аљбин Курти, он не ради сам и да има прећутну сагласност неких земаља чланица Европске уније. Како другачије да објасните то што Курти не дозвољава да на Косово и Метохији уђу лекови и животне намирнице и то траје данима и месецима. Из Европске уније онда стигне саопштење “ми то осуђујемо”. То вам је као када један удара другога и ви кажете “ајде удари га још једном”. Европска унија и цела међународна заједница треба да спроведу споразуме чији текст су сами састављали, као што су Кумановски споразум, Резолиција 1244 и Бриселски споразум”, рекао је Марковић.

НЕМА ВИШЕ ИДЕОЛОГИЈЕ КАО НЕКАДА, ИДЕОЛОГИЈА ЈЕ ДАНАС ДА БРИНЕТЕ О СВАКОМ ГРАЂАНИНУ КАО ШТО РАДИ АКТУЕЛНА ВЛАСТ

“Поједини опозиционари желе да буду политичари опште праксе, постоје лекари опште праксе, а ти опозициони политичари у парламенту, од којих је један и председник странке, стално у Скупштини Србије читају написане говоре. Рекао сам мом заменику Животи Старчевићу да следећи пут када види узме папир са текстом са њиховог стола да видим шта ће да причају. За пар сати након прочитаног говора, они не знају ни шта су причали. Од опозиционих партија у парламенту само две нису биле на власти. Једна која је била на власти ставила је префикс испред имена и ја им кажем “ви сте сада Хаџи”. И мењају идеологију као Роми коње. Међутим данас више не постоји идеологија као некада. Данас је идеологија да бринете о сваком човеку, да Србија иде напред, да се повећавају плате и пензије, да Србија сарађује са целим светом и да се смањује притисак по питању Косова и Метохије. Управо то ради актуелна власт и зато Јединствена Србија подржава и председника Србије Александра Вучића и министра спољних послова Ивицу Дачића и Владу Републике Србије”, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

НЕ ЧИНЕ ЧОВЕКА НИ АУТОМОБИЛ НИ НАМЕШТАЈ, НЕГО ДЕЛА

“У Скупштини града Јагодине штедимо и тако долазимо до пара које враћамо из буџета грађанима, односно онима који пуне буџет, кроз социјална давања, помоћи породицама са више деце, слањем деце на море итд. Чланови градског већа Јагодине не примају плату, одборници не примају дневнице, ја користим свој аутомобил, своје гориво, свог возача, свој мобилни телефон, нема роминг рачуна, нема кафанских рачуна, задњих 20 година нисмо у Скупштини града Јаогодина купили ниједан аутомобил, намештај у мом кабинету је стар 25 година. Не чине човека ни аутомобил ни намештај, него дела. Град Јагодина је постао туристички центар, спортски центар, школски центар, индустријски центар, сва села су асфалтирана и уређена, град је од варошице постао град са око пола милиона домаћих и страних туриста годишње. Мора да се знају приоритети. Нису приоритет ни аутомобил ни намештај, него да уложите новац у нешто што ће да вам заради паре”, изјавио је председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.