ИЗДВАЈАМО

ЗВЕЗДАРА

ЗВЕЗДАРА - 25.11.2019.

Чланице актива жена ЈС Звездара узеле учешће на Фестивалу креативне рециклажe

Трећи Фестивал креативне рециклажe у организацији партнерских удружењa „Звездарски еколошки центар-ЗЕЦ“ и „Чувари заната“ одржан је у недељу, 17. новембра 2019. у Установи културе „Вук Стефановић Караџић“ на Звездари.

 

За Фестивал се пријавило и учествовало је 34 учесника: 2 предшколске установе, 10 школа, 9 удружења, 10 појединаца, 2 вискокошколске установе и 1 позоришна трупа, тако да је укључујући учеснике, публику, организаторе, породице и ,наравно, волонтере који су помагали, у Установи културе Вук Стефановић Караџић током Фестивала било око 300 посетилаца.

 

Предшколци из вртића, ученици основних и средњих школа, удружења, представници високошколских установа,. као и неколико појединаца, презентовали су, свако на свој начин, своје радове, креативност или досадашње активности инспирисане жељом за очувањем природе и животне средине.

 

У првом делу програма на сцени „Култ“под називом „Еко креатива на сцени“ кратким драмским формама, мини концертима, филмовима и литерарним радовима на разне еколошке теме представили су се вртићи и школе и позоришна трупа.

 

Под називом „Рециклирај, али креативно“ у мултимедијалној сали одвијала се изложба и представљање еко удружења, школа и факултета, а цео програм крунисан је панел дискусијом на тему перспективе рециклаже.

 

На уметнички начин Фестивал је окупио, упознао и повезао све који се темом бриге и очувања животне средине баве на било који начин, а уметност им помаже да подигну свест свих генерација о важности теме. На панел дискусији отворене су теме које се тичу целог друштва, али је снажна порука и одлука да овај процес траје и да ћемо га наставити удруженом енергијом и креативношћу,. а све у циљу очувања природе и заштите животне средине и здравља људи, са указивањем на актуелне проблеме у области екологије.