ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 23.03.2021.

ПАЛМА : ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ СУ НАЈВЕЋЕ ЗЛО

„Без интернета се данас ништа не може, али имамо проблем, а то су друштвене мреже. Деца не иду у школе, не излазе увече, све је затворено и све своје време проводе поред интернета на друштвеним мрежама. И оно што они читају нису теме као „шта је лепо за државу Србију, да има вакцина за грађане Србије“ и тако даље. Зашто је то тако ? Већ годину дана траје блокада дечје слободе, укинули смо дечје право, а статистика говори да је веома мали број деце до сада заражен корона вирусом. Већи је ризик када се деца приватно организују по становима и кућама и направе журке, него када оду у неки локал. Главни задатак је како да помогнемо родитељима да децу преусмере са друштвених мрежа на нешто друго“, изјавио је председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма у Скупштини Србије у току расправе о Пројекту изградње широкопјасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима. „Данас деца гледају неке јутјубере који лупају ко отворен прозор или неке који се само кревеље. Има нешто што постаје навика, тако и деца долазе у ситуацију да не могу без друштвених мрежа и каква је будућност те деце. Данас деца имају друштвене мреже, а немају физичко васпитање, па за пар година неће моћи да потрче ни када га куче појури“, оценио је Марковић. „Друштвене мреже не можемо да забранимо, али да видимо да нађемо најбољи модел. Друштвене мреже су данас највеће зло даме и господо, зло данашње и зло будуће. Друштвене мреже и лажни профили на којим свако може да пише шта хоће. И да се на тим лажним профилима напада и председник Србије и његова породица и онда обичан човек каже „ако нападају председника, шта ће онда мени да раде“, рекао је председник Јединствене Србије.

НЕ ВАКЦИНИШЕТЕ СЕ ЗБОГ ВУЧИЋА и ВЛАДЕ СРБИЈЕ НЕГО ДА ЗАШТИТИТЕ СЕБЕ И СВОЈУ ПОРОДИЦУ

Говорећи о вакцинацији и корона ситуацији у Србији, Драган Марковић Палма је рекао да је до сада само 40 посто здравствених радника вакцинисано. „И онда обични људи кажу „сигурно ту нешто има“. А шта има, нема ништа, осим пропаганди фармацеутских индустрија. Има и други проблем у неким градовима, а то је да вакцина има, али се за сутра нико није пријавио за вакцинацију. Ајде да кренемо и по селима. Ја сам дао налог у Јагодини да се крене са списковима у свако село. Када господин пољопривредни прозвођач види да је у његово село дошао и лекар и медицинска сестра и да се свима објасни да се не вакцинишу због Вучића, Владе Србије, Жарка Обрадовића или неког другог, већ да се вакцинише да заштити себе и своју породицу, онда ће сви да се вакцинишу“, рекао је Марковић.

ОВО ДАНАС ЈЕ СВЕТСКО ВАНРЕДНО СТАЊЕ

„Ово сада је ванредно стање и то светско ванредно стање. Запамтите, од августа месеца ове године у целом свету ће бити таква економска криза, каква није била у задњих 100 година. И ту могу да претекну само они који имају резерву и тамо где су добри буџети који се пуне из изворних прихода као што је случај у Србији. Али неће моћи ни држава вечно да даје из буџета по три, четири плате за предузећа“, рекао је Марковић. „ Мора да све ради како би се буџети пунили. И треба да престане дискриминација да мале породичне продавнице не раде, а велики маркети, чији су власници 80 посто странци и који имају 80 посто увозне робе да раде. Такође, затворена су стоваришта. Погледајте колико само у Београду имате кранова. Где ће ти људи да купе грађевински материјал, а 95 посто те робе је на плацу, на стовариштима. Ко ће ту да се зарази? Ако стане изградња и трговина стају буџети. Ми хоћемо да помогнемо председнику Вучићу, а неки га нападају зато што хоће да се пуне буџети. Људи морају да схвате да смо ми у незваничном, неформалном, светском ванредном стању“, казао је Марковић.