ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 20.03.2022.

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА ОТВОРИО НАЈСАВРЕМЕНИЈИ ВРТИЋ У ЈАГОДИНИ. ПАЛМА: СВАКИ ЧОВЕК ВРЕДИ ОНОЛИКО КОЛИКО ИЗА СЕБЕ МОЖЕ ДЕЛА ДА ОСТАВИ!

У Јагодини је отворен најсавременији вртић који се простире на површини од 1.080 квадратних метара и који ће моћи да прими 110 малишана. Новоизграђена зграда налази се у склопу дечјег вртића ,,Пивара“, чија је зграда, такође, реновирана. Вртић је свечано прогласио отвореним председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма, који је, том приликом, рекао да сваки човек, или локална самоуправа, вреде онолико колико иза себе могу да оставе дела.

,,Ово је трећи вртић који смо направили, јер се боримо против беле куге. Борба протв беле куге је и цена вртића, која је у Јагодини најнижа у Србији, затим бесплатан превоз за родитеље који децу довозе аутобусом у вртић. Борба против беле куге је и сала за физичко васпитање, која је најсавременија у Србији, јер нам је жеља да деца буду здрава. Тако ћемо доћи до нових талената у спорту“, истакао је Марковић на отварању вртића.

Марковић је, такође, напоменуо да је Јагодина једини град који шаље децу на море бесплатно. Да деца мају бесплатан аутобуски превоз, као и сви грађани, и да је у организацији града више од 50.000 људи путовало у иностранство.

,,Град који за време пандемије корона вируса гради вртиће, културни центар, фабрике, је успешан град и све те пројекте ми сами финансирамо. Што се тиче вртића, желим да се деца што више рађају, да нам буду срећна, јер су она смисао нашег живота и наша будућност“, закључио је Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодина. Вртић ,,Пивара“ један је од ретких у Србији који има и сензорну собу за децу са сметњама у развоју.