ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 06.05.2021.

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ МАРИНИКИНОГ ЛАЖНОГ СВЕДОКА

Јагодина, и уопште поморавски крај је традиционално, може се рећи доста конзервативан, где се поштују људске вредности као што су част и поштење, одговорност и истинитост, где се у вези са тим на највишем нивоу породицне вредности, као носећи стуб.

Позивање осумњиченог и спомињање тринаест ипо хиљада мушкараца, на заштиту наводних жртви од стране њихових родитеља, пријатеља, ујака, стричева, дедова, и тако даље, уствари представља најперфиднију претњу у правцу угрожавања подносиоца кривичне пријаве и његове уже и шире породице, и то на најобјективнији начин.

Очигледном заменом теза, о некаквој имагинарној угрожености девојака-жена наводних жртава, и које су наводно угрежене од подносиоца пријаве, уствари се постиже ефекат позива на његов линч, и та празна конструкција представља реалан окидач за такву могућност, при чему се Марковић представља као институција који има велику свакојаку моћ, коју сваки човек, чак у нормалним околностима нерадо прихвата и априори има отпор према томе.

Свему овоме треба додати чињеницу дуготрајног трајања пандемије изазване корона вирусом, где су људи хтели то, или не међусобно дистанцирани, исцрпљени физички и ментално, у иначе лошој економској ситуацији на ширем простору не само Србије, већ и ван ње.

У склопу тих чињеница, на наведени начин изазван је оправдан страх Марковића за безбедност, како своју тако и за безбедност своје породице-најближих, не само у Јагодини, него на ширем простору Србије.

Коначно, то је и циљ осумњиченог да без и једног доказа за јавно изнете наводе у ствари таргетира Марковића и његову породицу потенцијално несагледивим последицама.

Описаним радњама, осумњичени је поред наведеног кривичног дела извршио најмање још кривично дело, угрожавање сигурности са свим законским обележјима тога дела, а сасвим сигурно и обележја других кривичних дела са елементима подстрекавања на насиље, за које се кривично гоњење предузима по службеној дужности.