ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 02.12.2021.

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА : СРПСКА ОПОЗИЦИЈА УМЕСТО АРГУМЕНТИМА БОРИ СЕ СИЛОМ

Грађанског рата у Србији неће бити јер народ добро зна ко организује протесте под кишобраном екологије, изјавио је у јутарњем програму телевизије Пинк Драган Марковић Палма председник Јединствене Србије и народни посланик. Марковић је оценио да иза протеста стоје политичке партије ко је на тај начин желе да прикупе политичке поене. Он је казао да је до избора остало још нешто више од 4 месеца и да уместо што протестују они би требало да се хвале оним шта су урадили док су били на власти.

-Сви ти који протестују уместо аргументима боре се силом. Они се боре за слободу кретања а блокирају ауто пут. Није ауто пут ничија дедовина. Ми морамо да поштујемо законе и да је се питам никакве блокаде не бих дозволио, а сви они који су нанели некоме тешке телесне повреде током протеста морали би у затвор док истрага траје - рекао је Марковић.

-Нека протестују по парковима, на местима где је за то предвиђено, а не овако.Због протеста имаћемо смањен број страних ивеститора и то је огромна штета за Србију. Сви они који то организују били су у једној партији па се разишли, а сада хоће поново заједно и тешко је да ће да се нешто договоре јер не могу да сујете да реше - казао је Марковић

Што се тиче компаније Рио Тинто, Марковић је подржао председника Вучића и чињенице да су одлуке надлежних министарстава у вези са истраживањима почеле да се потписују још 2004. године. Закон о експропријацији нема никакве везе са Рио Тинтом, већ са изградњом Националног стадиона казао је Марковић . Он је истакао да напади на породицу председника Вучића су непримерени и да нигде у свету то није забележено али и да су сви они пропали. Чак су и европраламентарци од српске опозиције дигли руке јер су схватили да они незнају шта хоће.

-Србија није ни Либија, ни Сирија, ни Ирак, већ земља која је поштована у међународним односима. Нико из света не даје никоме џаба паре и ово није борба против екологије. Компанија Рио Тинто уколико не обезбеди потребне еколошке услове, сигуран сам да неће добити дозволу за рад- закључио је Марковић