ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 07.04.2022.

Од данас у Египту борави 160 – члана српска делегација на челу са Драганом Марковићем Палмом. У делегацији је 140 лекара и медицинских техничара и сестара из 25 здравствених установа Србије.

ПАЛМА : ОДМАХ ПОСЛЕ ИЗБОРА НАСТАВИЛИ СМО ДА РАДИМО ЗА НАШЕ ГРАЂАНЕ КАО ПОСЛЕДЊИХ 15 ГОДИНА

“Избори су завршени пре 4 дана, а ја као председник парламетарне странке сам један од оних који наставља да ради оно што је радио последњих 15 година, да водим људе у иностранство да виде како се живи у свету и настављамо да градимо и да помажемо. И питали су ме новинари у изборној кампањи да ли ја хоћу да будем министар, а ја сам на то рекао да сам ја у претходном периоду радио више него 5 министара у Влади Републике Србије и ја не личим на оне који се само жале. Желим да

честитам

Александру Вучићу на убедљивој победи, а што се тиче коалиције СПС – Јединствена Србија – Зелени Србије, могу слобоодно да кажем да смо у овој консталацији снага до сада добили највећи број гласова, што значи да грађани врло добро знају за кога да гласају”, изјавио је данас новинарима на аеродрому “Никола Тесла” у Београду пред полазак за Египат, шеф српске делегације, председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма. “ У главном граду регије Црвено море у Египту, Хургади, од данас па наредних седам дана, боравиће 160 - члана делегација из Србије у којој је 140 лекара, медицинских техничара и сестара из 25 клиничких центара, болница и домова здравља из целе Србије. Све је у организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора. На исти начин смо само прошле године, у години ковида, водили 2000 људи у Египат и Грчку, од тога 1000 здравствених радника из 35 градова и општина и 1000 пољопривредника из 40 градова и општина Србије. Све су платили донатори, а за једно путовање износ је плаћен са рачуна Јединствене Србије од пара које моја странка добија из буџета на основу броја посланика у Скупштини Србије и на тај начин ми враћамо паре онима који пуне буџет. Зашто водимо лекаре, зато што су они много живота спасили у последње две године и што су радилли нон стоп у скафандерима ризикујући и свој живот. Ми ћемо наставити и након ове посете Египту са путовањима док последњи лекар који је радио у ковиду не буде члан наше делегације”, рекао је Марковић и упоредио данашњи дан са ситуацијом из 2009. године. “ 2008. године смо ја и Ивица Дачић пресекли да се у Србији направи проевропска влада и само годину дана касније, 2009. године Србија је добила безвизни режим на самиту Европске уније у Шведској која је тада била председавајућа ЕУ. Било је то 19. децембра, а ја сам већ 20. децембра водио 300 пољопривредника на Пољопривредни сајам у Париз. А данас, само четири дана после избора, водим делегацију од 160 људи у Египат”, казао је Марковић. Поред здравствених радника у српској делегацији су и друштвено – политички радници и свештеници. Пут Египта су кренули здравствени радници из КБЦ "Драгиша Мишовић" из Београда, из Клиничког центра Србије из Београда, из КБЦ "Земун", Клиничког центра Војводине из Новог Сада, Клиничког центра Крагујевац, Клиничког центра Ниш Ковид болнце из Крушевца, Општих болница и домова здравља из Јагодине, Краљева, Лесковца, Врања, Ћуприје, Севојна, Параћина, Дољевца, Гаџиног Хана, Врњачке Бање, Велике Плане и Панчева.