ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 06.04.2020.

Останите код својих кућа, порука је председника Јединствене Србије

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић - Палма изјавио је данас да Јагодина све чини да спречи ширење корона вируса и помаже људима како би ову ситуацију што лаксе пребродили.

 

Становници Јагодине се стриктно придржавају полициског часа, а и Јагодина је прва у Србији основала кол центар са пет телефонских бројева и почела је с поделом помоћи старијима од 65 година и слабијег материјалниг стања, навео је је Марковић на конференцији за медије која је организована на отвореном простору испред Грдског Центра за социјални рад.

 

"Захвалан сам Јагодинцима, што од суботе до јутрос, докле је трајала забрана, није направљен ни један прекршај, када је у питању полицијски час", рекао је Марковић.

 

Подељено је преко 3.000 пакета грађанима а сваки од пакета садржи 19 артикала, било да је прехрана, лична хигијена или кућна хемија, додао је Марковић.

 

Наставићемо да помажемо док год буде требало, казао је Марковић и оценио да су економаске мере Владе Србије од велике помоћи за привреднике, посебно за мала и средња предузећа, неће морати да отпуштају раднике.

 

Он је захвалио донаторима и спонзорима на помоћи и истакао да је Јагодина једини град у Србији у којем ради зелена пијаца и на коју стиже роба из целе централне Србије.

 

Марковић је оценио да је Србија на време применила одговарајуће мере у борби против корона вируса и додао да имамо и помоћ пријатеља из Кине и Руске Федерација, те да очекује да "све ово неће још дуго трајати".

 

Он је поручио грађанима да су мале шансе да оболе уколико остану у својим кућама и додао да он у свом домаћинству има 12 чланова.

 

"Останите код својих кућа, нађите неку забаву, занимацију, сигурно да ово неће дуго трајати", закључио је Марковић.