ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 05.08.2023.

ПАЛМА : ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА БОРИ СЕ ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ, А НЕ ЗА БОЉУ ПРОШЛОСТ. ВУЧИЋЕВЕ ПОРУКЕ СУ ПОРУКЕ МИРА. СРБИЈА ЈЕ ЗЕМЉА ПОВЕРЕЊА И ИНВЕСТИТОРА

“Поруке које је послао председник Србије Александар Вучић на централној церемонији обележавања Дана сећања на Србе страдале и прогнане у оружаној акцији "Олуја", која је одржана у Приједору, су поруке мира и нико не може да буде против тога. Ја не знам зашто хрватски политичари нон стоп нападају Србију и враћају се у прошлост. Акција “Олуја” јесте била највеће етничко чишћење од Другог светског рата. У Хрватској је пре последњег рата живели 700 000 Срба, а данас око 100 000, где су и ко их је протерао ? Јединствена Србија прати оно што раде председник Србије Александар Вучић, министар спољних послова Ивица Дачић и Влада Србије и то подржавамо, јер и Јединствена Србија се бори за бољу будућност, а не за бољу прошлост, прошлост не можемо да заборавимо, али не можемо ни да променимо. Србија је данас захваљујући и Александру Вучићу и Ивици Дачићу земља поверења и инвеститора и земља где су људи и капитал сигурни и зато и долазе у Србију”, изјавио је, гостујући на телевизији Пинк, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

ЗАКОНИ О ПЛАНИРАЊУ И ИЗГРАДЊИ И О ОЗАКОЊЕЊУ СУ У ИНТЕРЕСУ СВИХ ГРАЂАНА СРБИЈЕ

“Гласање о последњим законима који су усвојени у Скупштини Србије показују да је опозицији битно само да је против, није им важно што су закони у интересу свих грађана Србије. Закон о озакоњењу дозвољава нашим грађанима који имају нелегализоване објекте да се прикључе на канализацију, струју, воду и гас, што је одлично, јер има много људи који су због проширења породице надоградили три собе и по неку просторију и сада могу да се прикључе на комуналну инфраструктуру. Закон о планирању и изградњи је одличан и за грађане и за локалне самоуоправе и за државу. На лединама ће се направити фабрике, производни погони, где ће се запослити људи и од тога ће имати користи и локални буџети и републички буџет, а касније ће се повећати суфицит, дакле од празне ледине прави се корист за све”, оценио је Марковић.

ПОМОЋИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА КОЈИ СУ ДОЖИВЕЛИ НАЈВЕЋЕ ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ У ПОСЛЕДЊИХ 20 ГОДИНА

“Пољопривредници у Србији су доживели највеће елементарне непогоде у последњих 20 године и страдао је и квантитет и квалитет. Цену жита, пшенице, кукуруза и осталих пољопривредних производа одређује тржиште, а не држава, није крива држава за то, али сада треба видети како помоћи пољопривредним произвођачима. Проблем код афричке куге свиња је тај што се празне обори. Држава ће помоћи да плати онима којима су свиње угинуле због афричке куге и то је добро, али остају празни обори. Можда је требало да увеземо свиње из држава у којима није било афричке куге. У сваком случају држава треба да размишља како да помогне пољопривредним произвођачима, јер доћи ћемо у ситуацију да још више увозимо замрзло месо сумњивог квалитета”, оценио је Драган Марковић Палма.

ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ДА ПОМОГНУ СВИМ ЂАЦИМА ПРВАЦИМА НА СВОЈОЈ ТЕРИТОРИЈИ

“Ближимо се почетку нове школске године. Град Јагодина годинама помаже све породице на својој територији чија деца полазе у први разред основне школе. И сада све локалне самоуправе у Србији треба то да ураде и издвоје одређена средства за ђаке прваке, за то не треба чекати државу. Ми ћемо у Јагодини то урадити и то сматрам нашом обавезом и када почне школа нити ћемо по том питању издавати саопштење нити ћемо се сликати”, казао је председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине.

У СЕПТЕМБРУ ВОДИМ 1100 ЉУДИ У ГРЧКУ У ХАНИОТИ, А У НОВЕМБРУ ДЕЛЕГАЦИЈУ У ЕГИПАТ О ТРОШКУ ДОНАТОРА

“Настављамо са својим препознатљивом политиком да водимо наше грађане у иностранство. Средином септембра 1100 људи из целе Србије, највише из Јагодине, водимо у Ханиоти, град на првом прстену грчког полусотрва Халкидики, где смо крајем маја и почетком јуну водили 1200 људи. У новембру једну делегацију у којој ће већином бити здравствени радници водимо у Египат град Шарм Ел Шеик, чији је гувернер (регије Јужни Синај коме припада Шарм Ел Шеик) био у јуну у посети Јагодини и Београду. Веома је важно да имамо одличне односе са најмоћнијм државом Блиског истока, а то је Египат, чији је председник парламента недавно био у Београду. Сва та путовања, као и до сада, плаћају донатори”, рекао је Марковић и додао да је традиционални “Отворени дан” у Јагодини 17. августа, када је бесплатан улаз за све у Аква парк, Зоолошки врт и Музеј воштаних фигура и када се, како је казао, очекује у Јагодини преко 10 000 људи.