ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 19.07.2023.

ПАЛМА : ГЛАСАЋЕМО ЗА СВЕ ТАЧКЕ ДНЕВНОГ РЕДА. СЛАВИЦА ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ ЈЕ НАЈБОЉИ ИЗБОР ЗА МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ У ВРЕМЕ ЛУДИЛА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА

“Јединствена Србија ће гласати за све предложене тачке дневног реда и то нису закони због политичких поена и сви доносе корист и грађанима Србије и држави Србији. Посебно је важан Закон о озакоњењу којим ће људи који нису могли да озаконе своје објекте, сада не морају да чекају ни Детаљни урбанистички план ни генерални урбанистички план и сада ће моћи да се прикључе о на струју и на гас и на воду. Многе породице се шире, рађају се деца и тај закона је користан за све такве породице, а у сваком граду или општини има од 10 до 15 посто таквих објеката. Додела 10 000 динара деци до 16 година такође је корисно и то је позитивно изненађење. Ја то радим већ годинама у Јагодини и зато и Јединствена Србија и СПС подржавају оно што ради Александар Вучић”, рекао је председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма током расправе у Скупштини Србије додавши да је Славица Ђукић Дејановић прави избор за министра просвете Србије јер, како је казао, она је најбољи избор у актуелном времену лудила друштвених мрежа, због свог искуства и због своје професионалности.

СПС ЈЕ КАО НОВАК ЂОКОВИЋ, ШТО СТАРИЈИ ТО БОЉИ

“Неки су овде у Скупштини критиковали СПС који је обележио 33 године постојања. Социјалистичка партија Србије је као Новак Ђоковић, што старија то боља. Од избора до избора СПС и наша коалиција СПС – Јединствена Србија има све више гласова грађана Србије И наша коалиција има веома добру сарадњу са Српском напредном странком. Овде неки из опозиције хоће без гласова грађана директно да уђу у министарске фотеље. У фотеље не уводе ни Вучић ни Дачић ни Палма, већ грађани Србије на изборима на основу резултата и програма. Ти из опзиције који би хтели на минстарске функције су као она публика која улети на стадион, односно на терен. То што ради Ивица Дачић је занат, то не пише ни у једној књизи, то је његово искуство у међународним односима и захваљујући Дачићу и председнику Вучићу је прво 18 држава повукло признање такозваног независног Косова, а касније још 10.”, казао је Драган Марковић Палма.

РОДИТЕЉИ УБИЈЕНЕ ДЕЦЕ СУ ОГОРЧЕНИ ОСНИВАЊЕМ АНКЕТНОГ ОДБОРА

“Да ли се знали да су родитељи убијене деце огорчени на основање Анкетног одбора. Дајте да судски органи, полиција, тужилаштво кажу шта имају да кажу, а онда да видимо да ли је био проблем у институцијама. Шта ћемо ми да зовемо тужиоца на рапорт. Два месеца смо расправљали о тој теми у Скупштини Србије и сад још Анкетни одбор, Због тога је Јединствена Србија била против именовања председника Анкетног одбора, а СПС је био уздржан”, рекао је Марковић.

ЗЕМЉОРАДНИЧКЕ ЗАДРУГЕ СУ УНИШТИЛЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ПРОЗИВОЂАЧА

“Земљорадничке задруге су некада радиле када није било интернета и оне су тада уништиле пољопривредног произвођача. Својевремено су пољопривредни прозивођачи у централној Србији предавали шећерну репу шећерани у Ћуприји, а посредник је била земљорадничка задруга и када Шећерана није платила пољопривредницима и тако је 5 000 пољопривредника остало без берићета. А данас када постоји интернет где се може видети све ко и шта купује и ко и шта продаје, земљорадничка задруга није неопходна и такве задруге су биле штетне. Данас је битно како помоћи пољоприведним прозивођачима који су имали велику штету током елементарних непогода у виду поплава и сада пољопривредници који су сејали пшеницу уместо 6, 6 и по тона по хектару како је некада било, данас имају 4 тоне по хектару и са малим процентом хлебности”, изјавио је Драган Марковић Палма.