ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 15.02.2022.

ПАЛМА И ДАЧИЋ : ЦИЉ ИЗБОРА КОАЛИЦИЈЕ СПС - ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА ЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ, А ИВИЦА ДАЧИЋ ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

У просторијама Председништва Јединствене Србије у Београду обележена је страначка слава Јединствене Србије Сретење и уједно и 18. годишњица постојања Јединствене Србије, која је основана на Сретење 2004. године у Јагодини, где је и данас централа странке. Обележавању страначке славе поред руководства Јединствене Србије, на челу са председником Јединствене Србије Драганом Марковићем Палмом, присуствовао је и председник СПС Ивица Дачић.

ПАЛМА : НАШ СЛОГАН У ИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ ЈЕ "ИВИЦА ДАЧИЋ ЗА ПРЕМИЈЕРА"

"

Честитам

грађанима Србије Дан државности, а онима који славе Сретње као крсну славу,

честитам

славу, као и свим члановима Јединствене Србије славу и рођендан Јединствене Србије. Приоритет Јединствене Србије од њеног оснивања је социјална правда, борба потив беле куге, нова радна места, међународна сарадња. Кад сам код међународне сарадње желим да кажем да је Ивица Дачић и као министар иностраних послова много тога урадио за Србију, скинуо ону негативну етитекту, како су приказивали неки страни медији и 18 држава је повукло признање независности Косова и Метохије. Коалиција СПС - Јединствена Србија наставља сарадњу започету 2008. године и ми смо једногласно донели одлуку да Ивица Дачић буде кандидат наше коалиције за премијера Србије и ми сматрамо да не постоји бољи кандидат од Ивице Дачића за премијера Србије, као што не постоји бољи кандидат од Александра Вучића за председника Србије.", изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма. "Наша коалиција је, када говоримо о међународним активностима, само прошле године, у години ковида, одвела 2000 људи негде у иностранство, од тога 300 лекара и медицинских сестара и техничара у Египат, па 600 лекара, медицинских сестара и техничара у Паралију и 992 пољопривредна произвођача у Паралију. 7. априла водимо још 160 лекара, медицинских сестара и техничара из 35 градова и општина Србије у Египат и нисмо хтели да ово путовање буде у фебруару или марту, да неко не каже да се ради о изборној кампањи. Лекарима се на овај начин захваљујемо што су спасили много живота, а пољопривредници су они који немају топли оброк, немају регрес, немају боловање, а хране Србију. Наша коалиција паре које добија из буџета на основу броја посланика на овај начин враћа онима који пуне буџет. Наша слоган у кампањи је "Ивица Дачић за премијера" и сигуран сам да грађани Србије неће гласати за оно што пише на друштвеним мрежама него за дела. Ми имамо наша дела која су видљива тамо где год су нам грађани дали поверење. Коалиција СПС - Јединствена Србија је 2008. година одлучила да се у Србији направи проевропска влада и од тада креће са великим доласком страних инвеститора у Србију, отварање великог броја радних места и све то је било важно за пуњење и локалних и републичког буџета, јер 78 посто од пореза на плате иде у локалне буџете. Ивица Дачић је обичан човек кога није уобразила политика и све оно што је радио, радио је и ради добро за Србију и све грађане. На многаја љета да живимо у миру и да нам деца више никада не иду у рат и да се молимо Богу на данашњи дан да не дође до рата између Русије и Украјине, јер када би се то десило онда би то био тречи светски рат", изјавио је Марковић и подсетио да је у једној изборној кампањи Ивица Дачић рекао "не знам ко ће бити председник Србије, али знамо ко ће бити председник владе, и тако је и било ", а, каже Марковић, сада знамо и ко ће бити председник Србије, Александар Вучић и знамо ће председник Владе бити Ивица Дачић.

ДАЧИЋ : ЗА НАС ОВИ ИЗБОРИ НИСУ САМО ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ, ВЕЋ И ЗА ПРЕМИЈЕРА И ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА

"Сасвим је логично да коалиција коју ја предводим, уколико добије довољан број гласова, кандидује мене за функцију премијера Србије. Тиме ја преузимам и личну одговорност за своју листу и за програм. Ми смо подржали Александра Вучића за председника Србије и то је и наш услов, да Вучић буде председнички кандидат, у другом случају ми ћемо имати свог председничког кандидата, зато што само Александар Вучић симболизује заједничке циљеве и програм за који се боримо. Десило се да се данашњи празник Сретење поклопио и са неким политичким дешавањима, а то су распуштање Скупштине Србије, расписивање ванредних парламентарних избора и локалних избора у више од десет локалних самоуправа. Данас почињу и изборне радње и изборна кампања и важно је да почињу на Сретење који је и симбол државности Србије и наше жеље да буде симбол саборности и јединства. У том смислу је и моја жеља да ови избори протекну у знаку најбољих могућности да се грађани Србије определе за то какву Србију желе да виде у будућности. Велико ми је задовољство што Драган Марковић има странку какву бисмо волели и да буде Србија, јединствена, да буде јединство свих полтичких фактора и снага око кључних националних питања, а то је да Србја одбрани своје националне

интересе, да водимо рачуна о интересима сваког човека и све то мора да се базира на принципима социјалне правде.Партија има много, а Србија је само једна и зато је важна ова порука - јединствена Србија и то на Дан државности на Сретење", рекао је Дачић и додао да ће највероватније Тома Фила бити кандидат за градоначелника Београда коалиције СПС -Јединствена Србија. "Тома Фила је показао свих ових година да је био адвокат свих који су били погођени неправдом и он ће бити адвокат Београда и свих грађана Београда и волео би да он то прихвати и као што знате он није класичан политичар и можда је то његова предност", рекао је Дачић. На новинарско питање Дачић је рекао да коалиција СПС - Јединствена Србија није разговарала са СНС о будућем премијеру Србије. "Ми треба да се изборимо да наша коалиција оствари такав резултат да има пемијера, Ово нису избори само за председника, ово су, што се нас тиче и избори и за премијера и за градоначелника Београда и сви треба да изађу са конкретним именим да би људи знали за кога гласају", казао је Дачић.