ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 29.04.2021.

ПАЛМА : КОНЗУЛ СРБИЈЕ У ИТАЛИЈИ КОГА ПОМИЊЕ САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ ДЕМАНТОВАО СВЕ ЊЕНЕ ЛАЖИ. ДЕМАНТE ПОСЛАО НА ВИШЕ АДРЕСА. СРАМ ВАС БИЛО ЛАЖОВИ И ПРЕВАРАНТИ ЂИЛАСЕ, ТЕПИЋ И РАШКОВИЋ ИВИЋ

Све што су до сада рекли Драган Ђилас најбогатији политичар на свету окружен криминалцима, лоповима, лажовима и преварантима и његова радница Мариника Тепић, а у вези са случајем који су покренули је чиста лаж. Њиховим лажима придружила се и Санда Рашковић Ивић, која је слагала, а сигурно је то радила за неку корист или неки интерес, када је рекла како јој је Италијан, почасни конзул Србије у Италији професор Роберто Вералди рекао како је долазио у Јагодину и да су му у Јагодини намештане неке жене и да га је једна чекала гола у соби, То је чиста лаж госпођо Рашковић и професор Вералди је то демантовао, преко свог преводиоца Александра Басарића, који је деманти послао Бисерки Јаковљевић, која је била њихов тадашњи домаћин у Јагодини, иначе директорка Центра за социјални рад у Јагодини и деманти је послат на више адреса. Срам вас било лажови и преваранти”, изјавио је данас председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

ЂИЛАСУ ПОЛИТИКА И ОПОЗИЦИЈА СЛУЖЕ ДА ГА ШТИТЕ ОД ЗАКОНА, ДА НЕ БИ ИЗ БРИСЕЛА РЕКЛИ КАКО СЕ ХАПСЕ ОПОЗИЦИОНАРИ. СВАКО КО СЕ ОГРЕШИО О ЗАКОН МОРА БИТИ ПРОЦЕСУИРАН БЕЗ ОБЗИРА КОЈОЈ СТРАНЦИ ИЛИ ОРГАНИЗАЦИЈИ ПРИПАДА

“Ђиласе разлика између тебе и мене је та, што си ти тукао жену и таста у присуству деце, а твоја жена Ива Ђилас је поднела пријаву која још није процесуирана против тебе. Да видимо ко је држао ту пријаву и зашто није процесуирана, а то је било одмах за затвор. А ја када сам чуо, да твоја радница, најплаћенија радница, која не заступа политичку идеологију и борбу за жене, јер да је тако она би бранила Иву Ђилас, а нападала њеног силеџију, како лаже о мени, сам сам отишао у тужилаштво, иако није постојала и данас не постоји пријава против мене. И рекао сам у тужилаштву да хоћу да се саслушају сви наводни сведоци, које они помињу поводом овог случаја. Та госпођа лажов, Мариника Тепић, рекла је како ја рекетирам донаторе, никада никога нисам рекетирао и увек када је неко нешто хтео да помогне, нисам хтео да имам личну корист, већ је тај ко жели да помогне добио уговор и уплатио средства на рачун града. И од тога је 47 000 грађана, не само Јагодине, путовало у неку земљу, од студената до пензионера, привредника, лекара, медицинских сестара, васпитача, пољопривредника, власника самосталних занатских радњи, спортиста, културних радника. А где су теби Ђиласе лажове, који си окружен криминалцима, лажовима и преварантима, донатори у граду Београду, где си требао да прикажеш 50 пута веће донације, него што је то добила Јагодина. Сада ћете и за то да ме нападате. Адреса за напад за силеџијство, за профитерство нисам ја него Драгана Ђилас. Где су вама донације ? У вашем џепу лажове и преваранту, окружен криминалцима, Драгане Ђиласе. Ти треба да идеш у затвор. Зашто не реагује тужилаштво, када цела Србија прича о 619 милиона евра да си зарадио на сумњив начин ? Зашто ти ниси процесуиран Ђиласе? Ђиласе лажове теби је место у затвору, а не на слободи. Ти Ђиласе очекујеш да те не хапсе, зато што би Европска унија могла да каже “хапси се опозиција”. Не хапси се опозиција господо из Брсиела, него, лопови и криминалци, ма којој странци или организацији да припадају. То је разлог што је Ђилас политички активан и што има своју странку. Да свој лоповлук крије иза опозиције и да га Европа гледа као опозицонара. Он је господо у Европи, лажов, преварант и силеџија, а не опозиционар. Свако ко се огрешио о закон мора да буде процесуиран. Ја сам рекао “или Мариника у затвор или ја”. Нећу се смирити докле се то не деси. Они су дошли у Јагодину и мислили су да ћу ја ту да правим неку организацију да их неко сачека. Ма неће никада нико да вас сачека. Све причајте, све шта имате реците. А када су били у Јагодини лажови и преваранти окружени криминалцима, Драган Ђилас и Мариника Тепић, изјаву је дао представник организације “Жене у црном”. Србија зна ко су “Жене у црном” и да раде против Србије. Изјаву треба да да тужилац, а не представнци политичких партија и антисрпских невладиних организација”, поручио је Марковић.

Као прилог вам достављамо изјаву господина Вералдија коју је послао нашем амбасадору у вези лажних навода Санде Рашковић Ивић, а нама проследио његов преводилац Александар Басарић.

ПРИЛОГ : ПИСМО ГОПОДИНА ВЕРАЛДИЈА АМБАСАДОРУ ГОРАНУ АЛЕКСИЋ

Драги амбасасоре Горане,

Неким случајем добио сам вести о неким изјавама. С тим у вези морам Вам рећи да након 11 година искрено више се и не сећам. Оно што је сигурно, био је мој неформални интервју јер углавном све шаљем путем е-маила. О нежељеним неспоразумима: сви знају да обично говорим у писаној форми. У сваком случају имам врло нејасно и врло избледело сећање на то путовање које је започело ако се сећам добро са потешкоћом у разумевању ко је са ким по собама ( иначе био сам сам у соби). Моју велику збуњеност коју је стварала гласна музика, моје непознавање језика због чега сам често био ћутљив и гледао и дивио се (подсећам Вас да сам фасциниран другим културама), великој жељи за животом који има Ваша земља. Да ли је било шале? Како да не или мало више сигурно је било, поготово са моје стране јер алкохол не подносим добро. Сигурно сам римовано одговарао на шале домаћина (особи много јакој у својим идејама). Другог се и не сећам искрено а и не улазим у приватне животе. Ако сам негде и погрешио у животу издахнем само и осврнем се личним и породичним догађајима, и ова пандемија натерала ме је да сагледам многе позиције. Сада тражим заборав свог имена и себе.

Због поштовања које имам према Вашој земљи и Вашим институцијама и према Вама који представљате њихову синтезу у Италији, овом приликом се надам да можемо да затворимо ово питање. Повукао сам се да кажем између озбиљног и шаљивог у ,,приватни живот" и посвећујем се само породици, учењу и студентима.

Драги поздрав

Роберто Вералди