ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 13.07.2023.

ПАЛМА НА ПРИЈЕМУ КОЈИ ЈЕ ПОВОДОМ НАЦИОНАЛНОГ ДАНА ЕГИПТА ОРГАНИЗОВАЛА АМБАСАДА ЕГИПТА У СРБИЈИ

Председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Парламентарне групе пријатељства Србија - Египат, Драган Марковић Палма присуствовао је синоћ свечаном пријему који је

амбасадор Египта у Србији Басел Салах организовао поводом Националног дана Египта, којим се између осталог обележава 71 година од велике египатске Велике египатске револуције којом је Египат постао Република али и 115 година братских односа Србије и Египта.

Амбасадор Египта у Србији г. Салах у свом обраћању званицама истакао је веома добре пријатељске односе две државе који су се градили и знатно пре званичног отпочињања дипломатских односа 1908. године. Подвукао је бројне билатералне посете које су допринеле бољим дипломатским и економским односима и најавио предстојеће дипломатске активности између две државе.

Свечаности су присуствовали високи званичници Републике Србије као и представници дипломатског кора амбасадор САД г. Кристофер Хил, амбасадор Русије г. Александар Боцан Харченко, амбасадор Турске г. Хами Аксој , амбасадор Италије Лука Гори, амбасадор Марока Амин Белхаж.

Председник Марковић је са сваким од амбасадора разменио по неколико реченица.

Драган Марковић Палма је иначе у Хургади пре две године награђен статуом као најпопуларнији странац у Хургади а у Шарм ел Шејку је од гувернера Јужног Синаја добио кључеве града Шарм Ел Шеик.