ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 03.04.2021.

ПАЛМА НА ТВ ПИНК : СРБИЈА ЈЕ ДАНАС ОЈАЧАЛА И ЕКОНОМСКИ И МЕДИЦИНСКИ И ВОЈНО И ВИШЕ НИЈЕ ЗАВИСНИК НИ ОД КОГА И НЕ МОРА ДА УРАДИ ОНО ШТО ЈЕ ШТЕТНО ЗА ДРЖАВУ И ГРАЂАНЕ КАО НЕКАДА

„Тања Фајон и њени тражили су да Србија што пре започне дијалог о изборним условима. И Србија је рекла „ми смо спремни 1. марта“. И шта се дешава? Тања Фајон каже да се продужи и да дијалог почне јуна, јер она постаје миротворац опозције у Србији, а није ју за то именовао Европски парламент. Она је митротворац који гледа како да помири опозицију у Србији. Сада се више не зна ко ће од њих учествовати у том дијалогу. Ти људи из опозиције у Србији су веома сујетни људи. Оно што они нуде је напад на председника Србије Александра Вучића и на Владу Србије. Госпођа Тања Фајон мири фракције у опозицији у нади да ће они да преузму власт у Србији. И ти из опозиције већ сада говоре на конференцијама за новинаре о томе шта ће да раде првог дана када преузму власт, шта ће бити, како они кажу „дан после““, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ Пинк. „Па њима је Вучић смањио цензус са 5 на 3 посто, како би та, што би народ рекао, „шака јада“ ушла у парламент а они су и те изборе бојкотовали, не због услова, него зато што су знали да не могу пређу ни цензус од 3 посто, а камоли од 5 посто. Међу њима у опозицији су пребогати људи, а онда они из опозиције који немају пара прво су хтели са Ђиласом, а онда су видели да Ђилас има црну мамбу змију у џепу, да не да никоме ништа и онда су се окренули себи. Њих 90% су са бициклима дошли у политику, а након што су постали политички функционери данас не знају шта имају. Ђилас није рекао да нема 619 милона, него само да те паре нису на тим и тим рачунима. Значи има, а одакле?!? Како је зарадио? Опозицја у Србји је потпомогнута из неколико држава Европске уније и њихов циљ је да смањи економски раст државе. Тања Фајон и њој слични из Европске уније хоће да Србију кроз тај дијалог доведу у ситуацију као у Дејтонском споразуму, Рамбујеу, Резолуцији 1244, Бриселском споразуму. Па да ли Ви Тања мислите да смо ми глупи? Гледате да нас ослабите. Данас је Србија ојачала економски, медицински и војно. Србија данас више није зависник и не мора да уради оно што је на штету државе и грађана“, каже Марковић.

ЂИЛАСЕ НЕ МОЖЕШ У ПАРЛАМЕНТ, А ДА ТЕ НАРОД НИЈЕ БИРАО

Председница Ђиласове странке у Јагодини дошла је пре неки дан испред Скупштине града Јагодине и каже „одржава се тајна седница Скупштине града, да видимо где иду наше паре...“. А то је била управо седница на којој смо донели одлуке да се додели једнократна помоћ од по 100 000 динара за породице које се боре за потомство путем вештачке оплодње и четири пута смо повећали давања за особе са малигним болестима. Због лажи изговорених испред зграде Града Јагодине и због лажи које је поставила на Фејсбук страници ми смо то пријавили полицији. А онда ови из Ђиласве странке напишу „прогон у Јагодини“.

Како бре Ђиласе да уђеш у парламент, ако те није народ бирао ? Јел то ова твоја у Јагодини од тебе, свог лидера, видела па хоће да уђе у Скупштину града, а да је нико није бирао. Можда она мисли да по угледу на свог лидера који има 619 милиона евра, да може тако и она, да неће нигде да се запосли, него да јој политика обезеди те паре“, казао је председник Једнствене Србије и председник Скупштине града Јагодине.

АНТИВАКСЕРИ ПРАВЕ ТЕШКО КРИВИЧНО ДЕЛО

Ова држава мора да спроводи закон. Антиваксери само нападају државу, Вучића и Дачића. Ти антиваксери наносе следећу штету : Прва штета је умиру људи. Друга штета се односи на запослене у болницама у којима више нема места, а лекари, медицинске сестре и техничари раде по 20 сати дневно. Лекари су данас као рудари. Трећа штета се наноси нековид пацијентима који имају упуте, а не могу на остале операције, на уграђивање стентова, операције на захвате за бубрежне болеснике и све остале и они умиру не од ковида, али као последица ковида и то зато што су болнице пуне јер се одређен број грађане не вакцинише. И четрврта штета је за привреду, конкретно за угоститељске објекте који не раде зато што људи нису вакцинисани. Све су то штете које праве антиваксери. Они не кажу „није дошао аутобус или нема уља у продавницама“, па да кажеш пусти их они лупају. То што они раде је тешко кривично дело и Суд и Тужилаштво морају да спроводе закон, а постоје два члана у Кривичном закону која се на то односе, на угрожавање живота људи, ширење панике и на лажи. Суд и Тужилаштво можда слушају ове из опозиције који кажу „видећете ви када ми дођемо на власт“. Јел то разлог зашто правосудни органи не раде свој посао, не сви, али један део не? Ти антиваксери који поручују људима да се не вакцинишу и говоре „не вакциниште се, умрећете као мишеви и бићете кремирани“ и слично, они право тешко кривично дело. Људи, у Србији и целом свету је ванредно стање“, поручио је Драган Марковић Палма.