ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 01.04.2023.

ПАЛМА : НОВИНАРИ НЕ ТРЕБА ДА ИДУ У ЗАТВОР

“Драган Вучићевић је једини новинар који оно што пише то и говори и често гостује на телевизијама са националном фреквенцијом и некоме је то засметало. Он увек има и материјалне доказе и чињенице за оно што каже. Ја мислим да ће та судска пресуда бити преиспитана и мислим да новинари не треба да иду у затвор. Све што је последњих 7 – 8 година предвидео Драган Вучићевић се и десило, као што је рекао шта ће да се деси председнику Србије Александру Вучићу када је одлазио у Сребреницу и то се и десило. Његов искрен став га је сада и коштао, као и његови ставови о опзицији у Србији. Опозиција у Србији није се борила и не бори се против странака које чине власт на начин да кажу “ми ћемо боље да урадимо то и то, ми ћемо више километара путева да урадимо, ми ћемо више фабрика да доведемо, него само су се бавили нападом на Вучића и Вучићевић им је на то одговарао и због тога је дошао у ситуацију да буде осуђен. То није удар само на Вучићевића, то је индиректно и удар на Александра Вучића”, изјавио је, гостујући на телевизији Пинк председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма. “Ја мислим да треба да се сакупи новац и да се плати та казна и да он буде пример свима осталима. Неправда над Драганом Вучићевићем се десила том судском пресудом, али је платио казну. Мој савет му је да не иде у затвор, већ да се плати казна. Драган Вучићевић треба Србији. Он је позитивно говорио о ономе што ради председник Србије ради и огромна већина грађана Србије је става да Александар Вучић добро ради свој посао и да су његова дела видљива и да ништа више у Србији није исто као пре 10 и више година. Драган Вучићевић је националиста, патриота и домаћин. За мене је он прави новинар и он треба Србији, не Александру Вучићу, него Србији”, казао је Марковић.

БАСТА ЈЕ ЛУПИО

“То што је рекао Раде Баста о увођењу санкција Русији од стране Србије је тренутак његове слабости и ми смо разговарали о томе и рекао сам му да он не може тако да се понаша и он је обећао да у наредном временском периоду више неће тако нешто да уради, јер он не може соло да даје изјаве, он је министар, члан Владе Србије која је колективни орган, а то што је Баста рекао није ни став ни програм Јединствене Србије, ни нашег коалиционог партнера СПС. Ја такве изјаве не оправдавам, али са друге стране Раде Баста ништа није ни украо ни проневерио, осим што је, могу слободно да кажем, лупио. Држава Србија ни грађани Србије нису имали штету од те изјаве. Баста ми је рекао да размишља о оснивању нове странке и ако он мисли да ће му тако бити боље и да ће имати више гласова срећан му пут. Коалиција СПС – Јединствена Србија подржава оно што ради Александар Вучић”, истакао је Марковић.

СВИ ДА ПОДРЖИМО НАРОДНИ ПОКРЕТ ЗА ДРЖАВУ СРБИЈУ КОЈИ ЈЕ НАЈАВИО ВУЧИЋ

“Сви треба да подржимо Народни покрет за државу Србију чије је оснивање најавио Александар Вучић и не само политичари, већ и сви обични људи, спортисти и остали. И тако да подржимо Србију, не Вучића, какав бре Вучић, Србију да подржимо, а Вучић је тај који ће да нас води, јер је он добио највећи број гласова грађана Србије. Да ли га неко воли или мрзи то је његова ствар, али он има одговорност, а ми сви заједно да му дамо ветар у леђа”, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.