ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 21.11.2021.

ПАЛМА : ПРАВА ИСТИНА ЈЕ ДА НЕМА СВАЂЕ ИЗМЕЂУ СПС И ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ, ПРЕДЛОЖИЋУ ДАЧИЋУ ДА ПОТПИШЕМО СПОРАЗУМ О САРАДЊИ КАКО БИ ТО СВИМА БИЛО ЈАСНО

“После натписа у неким медијима да има у СПСу неких који су наводно незадовољни што, као је писало “Јединствена Србија има наводно велики проценат унутар коалиције СПС – Јединствена Србија”, позвао ме Ивица Дачић и рекао ми да то није тачно и да њему није познато да је било ко из СПС то рекао, нити на Главном одбору, нити на Председништву СПС. Ивица Дачић и ја имамо веома добру сарадњу и веома добра је сарадња између две партије, СПСа и Јединствене Србије. Ова коалиција траје од 2008. године и можда неком са стране смета то наше јединство и братство, између мене и Ивице Дачића и можда неко тако и мисли, али нико то није изговорио. Позвао ме и Жарко Обрадовић и рекао ми је да то није истина. Ја ћу предложити Ивици Дачићу да СПС и Јединствена Србија потпишу један споразум о сарадњи, како би свима било јасно у каквом су односу ове две партије. Медији могу да пишу шта хоће, то је њихово аутономно право, али права истина је да не постоји свађа између Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије”, рекао је данас за ТВ Пинк председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

“Ивица Дачић и ја разговорали смо прошле недеље о зајдничкој подршци кандидату за председника Србије, актуелном председнику Србије и председнику СНСа Александру Вучићу и ту нема препрека. Још увек не знамо да ли ће СПС и Јединствена Србија бити на заједничкој листи за парламентарне изборе са Српском напредном странком или ћемо ићи посебно, али морам да кажем да све оно што је урађено у Србији протеклих година највеће заслуге има Алекснадар Вучић, али и ми имамо заслуге и СПС и Јединствена Србија, гласали смо за све предлоге који су донели бољитак грађанима Србије. Ја сам обишао 6 – 7 држава у последње време и свуда сам био прави представник Србије. Ивица Дачић и ја имамо резултате. Дачич када је био министар спољних послова 18 држава је повукло признање такозваног независног Косова. Много тога смо урадили за Србију и на локалном и на државном нивоу. Ја мислим да то о наводном незадовољству у СПС није рекао нико из СПС, мада СПС је велика партија и можда неко има такво мишљење, као што и у Јединственој Србији неки су мишљења да самостално могу изаћи на локалне изборе. Ивица Дачић и ја смо се договорили и ако они на локалном нивоу сматрају да самостално могу да постигну резултат нека изађу самостално. Тако је Јединствена Србија изашла самостално у 18 градова и општина и у 14 смо самостално прешли цензус. Рецимо у Лесковцу где има 120 000 становника Јединствена Србија је самостално добила 9 посто гласова подршке, у Врању где има 85 000 становника Јединствена Србија је самостално добила преко 9 посто подршке грађана на локалним изборима. Они анкетари који дају Јединственој Србији 1 посто видеће да су промашили. Није то кладионица за клубове, овде постоји резултат који је видљив и јасан”, рекао је Марковић.