ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 13.11.2022.

ПАЛМА : ПРЕТЊА АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ ОД СТРАНЕ КРИМИНАЛНИХ ГРУПА ИСТА РЕЖИЈА КАО У СЛУЧАЈУ ЗОРАНА ЂИНЂИЋА

„Након што је начелник Службе за борбу против организованог криминала Нинослав Цмолић изјавио је да је криминална група „Врачарци“ председника Србије Александра Вучића видела као највећу претњу и да су се двоумили да ли да га убију или да му нанесу душевну бол тако што би му убили дете, можемо рећи да је то иста режија као у случају убиства премијера Србије Зорана Ђинђића 2003. године. Очигледно је да председник Србије некоме смета. Али код тог случаја треба ставити тачку на срамне оптужбе опозиције да је неко из врха државе сарађивао са тим криминалним групама. Да је било ко из врха државе сарађивао са било ким из тих криминалних група, оне Беливукове и ове „Врачарци“, они не би били похапшени. Очигледно је да су оптужбе опозиције срамне и лажне. Српске службе безбедности веома добро обављају свој посао и Србија више никада не сме дозволити да нам се деси оно што нам се десило са председником владе 2003. године“, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на телевизји Пинк.

КУРТИ ЈЕ ЗА РАТ, А НЕ ЗА ОТВОРЕНИ БАЛКАН. ЕВРОПСКА УНИЈА КРШИ МЕЂУНАРОДНО ПРАВО – У КОМ СПОРАЗУМУ ПИШЕ ТО ШТО РАДИ КУРТИ СА РЕГИСТАРСКИМ ОЗНАКАМА ?

„Огроман је притисак на председника Србије Александра Вучића последњих 5 – 6 година по питању Косова и Метохије. Никада више састанака није било него последњих дана и месеци. Жозеф Борељ и Мирослав Лајчак долазе из Шпаније и Словачке, земаља које нису признале такозвано независно Косово. Пре него што је Борељ изабран на функцију шефа дипломатије Европске уније, ми смо рекли „супер, јер долази из Шпаније и спроводиће се оно што пише у Резолуцији 1244 и Бриселском споразуму. Ниједно ни друго се не поштује. Ја сада питам и Бореља и Лајчака „где то пише што ради Курти са регистарским ознакама, са опоменама и најавом кажњавања оних који не поштују једнострану одлуку Приштине“. То нигде не пише. А зашто онда ви господо Борељ и Лајчак не поставите ултиматум Куртију са роком од десет дана да прекине са оним што нигде не пише, а везано је за регистарске ознаке и да питате Куртија „зашто радите то што нигде не пише“. Да ли је то кршење међународнг права ? Јесте. То значи да међународно право крши и сама Европска унија. Кога ви заступате Борељ и Лајчак ? Очигледно је да персоналне промене не значе ништа и да је политика према Србија иста као и 90 – их година“, изјавио је председник Јединствене Србије Марковић Палма. „Ево биле су задушнице прошле суботе и видели су сви колико је надгробних споменика порушено на српским православним гробљима на Косову и Метохији. Да ли су осудили то Борељ и Лајчак и рекли „осуђујемо тај злочиначки чин и тражимо да се кривци пронађу и процесуирају“. Нису. Очигледно је да ми сами морамо да се боримо, а наша срећа је што више нисмо економски зависници, него је Србија данас економски моћник не само на Балкану, него и у Европи, захваљујући председнику Србије Александру Вучићу. Добро смо се припемили за зиму, имамо најјефтинију струју и енергенте, што можда некоме и смета“, рекао је Марковић. „Ја сада питам Албина Куртија „да ли си за Отворени Балкан или за рат“. Очигледан је његов одговор да је за рат и све ради да до тога дође. Србија неће ратовати, осим ако неко нападне српски народ на Косову и Метохији, после одлуке да напусте све косовске институције, Ко ће да брани српски народ на Косову и Метохији ? Срби неће да дају корпус деликт нити ће икога да изазивају. Срби су напустии косовске институције, јер више нису могли то да трпе, а сада Албанци покушавају да нађу њима подобне Србе да попуне та места. Сада Албанци на Косову и Метохији хоће да кадровирају са Србима. Страшно ме нервира када чујем из међународне заједнице када кажу „обе стране“. Које обе стране ? Има само једна страна које не поштује ништа што је потписано, а жели да наметне нешто што нигде није потписано, а то су косовски Албанци“, казао је Драган Марковић Палма.