ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 03.07.2023.

ПАЛМА : СПРЕМНИ СМО ЗА УЧЕШЋЕ У НАРОДНОМ ПОКРЕТУ ЗА ДРЖАВУ. СРБИЈА ПРВИ ПУТ ЗНА ШТА ХОЋЕ, А ШТА НЕЋЕ

„Што се тиче Народног покрета за државу чије оснивање је најавио председник Србије Александар Вучић, мене и Ивицу Дачића још нико није звао, али ми смо спремни за учешће у том покрету и позивам све да штите национални и државни интерес Републике Србије. Тај Народни покрет за државу ће имати задатак да каже где Србија може да иде, шта хоће, а шта неће. Први пут се десило, захваљуући председнику Александру Вучићу и министру спољних послова Ивици Дачићу да Србија зна шта хоће, а шта неће. У том покрету не треба да буде интерес појединаца, већ државе и народа и да свака партија која то подржава задржи свој идентитет и кроз Народни покрет за државу ради за грађане и државу Србију“, изјавио је, гостујући на телевизији Пинк председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

ИЗ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ УВОДЕ САНКЦИЈЕ КУРТИЈУ КОЈЕ МОГУ ДА БУДУ, АЛИ НЕ МОРАЈУ ДА ЗНАЧЕ

„из Европске Уније кажу да ће увести санкције Куртију, али то су санкције које могу да буду, а не морају да значе. Они морају да кажу Аљбину Куртију „ сутра до 2 сата треба да урадиш то, то и то, односно да реализујеш потписане споразуме и тачка“. Али ја се надам да ће Курти, који свакога дана хапси по неког Србина без иједног образложења, ускоро доживети фијаско од Албанаца на Косову и Метохију. Сви треба да знају да је Србија за мир и стабилност, за економску сарадњу са косовским Албанцима, као и свима у региону и у свету. Курти има болесне амбиције које стоје само у његовој глави, а то је да остане уписан као неко ко је одбио све захтеве и ко никога није хтео да слуша. Ја мислим да ће Курти за десетак дана морати да се понаша дијаметрално супротно. Председник Србије Александар Вучић се добро бори и не одустаје од наших принципа, као и шеф дипломатије Ивица Дачић и данас у Уједињеним нацијама има више држава које не признају једнострано проглашену независност Косова, него оних који то признају“, изјавио је Марковић.

БАХАТО ПОНАШАЊЕ ДЕЛА ОПОЗИЦИЈЕ У СРБИЈИ

„Из Демократске странке је створено 7 нових партија и 7 нових лидера. Да би неко био лидер мора да си направио један ЊЦ или трафику, а не само да си примамо плату из буџета. Од тих такозваних лидера грађани и држава никада нису имали користи и зато се нико од њих не сме обратити грађанима током шетњи у Београду и другим градовима Србије. А у Скупштини Србије захваљујући опозицији, није било горе од 2000. године од када сам ја у парламенту, осим само две године у том периоду. Један, који је био у ДСС, каже у Скупштини Србије „то би и свака шимпанза знала“, срам га било. То је бахатост. Јел то порука за децу, за грађане Србије ? Термини које слушамо од опозиције у Скупштини Србије су насилље, могу да причају шта хоће јер их штити имунуитет. Али да баците Устав Србије на под, под ноге, највиши правни акт наше и сваке државе. То је за сваку осуду и велику казну. Наш задатак у Скупштини Срхије, свих посланика је боље сутра грађана Србије. А један од организатора протеста „Србија против насиља“ је човек који је тукао своју жену пред својом децом и тастом и зато га је бивша супруга пријавила. И онда дођу испред телевизије Пинк у организацији тог некада једног од коопераната телевзиије Пинк. Шта тражиш испред приватног поседа ? Србија иде на боље, веће су плате, пензије. А колике су плате и пензије били када сте ви били на власти, шта сте оставили када вас је народ сменио, банкрот“, то је моје питање за опозицију. И имали смо ситуацију у суботу да 6 аутомобила блокира међународни ауто пут Е 75 код Београда и онда странци који пролазе кроз нашу земљу јаве својима „немојте да идете кроз Србију овде је блокада“. Да ли би то могло у Француској, Немачкој. Видите да је цела Француска на ногама, штрајкови у Хрватској САД, у Немачкој милиони Немаца немају паре зе годишњи одмор, а ММФ хвали Србију због одличне економске политике, због смањења незапослености, због смањења јавног дуга, због стабилности, због привлачења великог броја инвеститора. Зашто бре они долазе у Србију ? Зато што је и политички и економски стабилна и то је разлог зашто неки из региона и света хушкају неке да праве проблеме“, изјавио је Драган Марковић Палма.

СПРЕМАМ ФАСЦИКЛУ ЗА ОРГАНИЗАТОРА ПРОТЕСТА У ЈАГОДИНИ

„Организатор такозване протестне шетње у Јагодини је био грдаоначелник Јагодине када у Јагодини нико није долазио, а данас у Јагодину радним данима долази 3 хиљаде људи дневно, а викендом змеђу 5 и 7 хиљада дневно, из земље и иностранства. И спремам фасциклу за тог човека. И када њих двадесетак из Јагодине шета, он иде тротоаром, јер га и из опозиције прозивају. За време његове власти и његове партије 20 000 људи је у Јагодини остало без посла, распродали и уништили све фабрике, а ми смо, од 2004. године, довели 12 фабрика у Јагодину, отворили туристички центар у коме је пошле године регистрован 5 – милионити посетилац, инфраструктурно средили и град и села. Тај организатор такозване протестне шетње у Јагодини, који не шета главном улицом, већ тротоаром, када је имао озбиљан здравствени проблем, ја сам организовао превоз и звао докторе у Београду да му помогну. Кад су га сменили из његове партије, његови му нису платили рачун што је снабдевао општину канцеларијским материјалом, а тај рачун је платила наша власт“, казао је Марковић.