ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 22.10.2021.

ПАЛМА : СРБИЈА ЈЕ ДАНАС ОДЛУЧНА, СРБИЈА СЕ ДАНАС РЕСПЕКТУЈЕ И ЗНА ШТА ХОЋЕ, А ШТА НЕЋЕ

“У разговорима око најважнијег државног и националног питања, а то је Косово и Метохија, велика је ствар када сви у свету знају да сте ви одлучни и да знате шта хоћете, а шта нећете, као што је данас случај и Србију зато данас сви у свету респектују, за разлику од периода пре 2012. године, када је Србија знала шта неће, а није знала шта хоће. Пре 2012. године било је немогуће у тим разговорима да одбијете америчком председнику тачку 10 о признавању такозваног независног Косова што је председник Србије Александар Вучић учинио. Ми данас једноставно морамо да решимо питање Косова и Метохије дијалогом, али не на начин да нам узму све и не само то, него неки гледају да узму и још понешто, па помињу и Прешево и Бујановац”, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на Хепи телевизији.

КОАЛИЦИЈА СПС – ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА ЋЕ ПОДРЖАТИ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА НА ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА. НЕ СМЕМО ДА СТАНЕМО НА ПОЛА ПУТА

“Управо због такве одлучне и респектабилне Србије и због тога што је данас у Србији много мање незадовољних него пре 2012. године и Јединствена Србија и СПС и ја и Ивица Дачић ћемо подржати Александра Вучића на председничким изборима. Има неких појединачних испада из једне, друге или треће партије, али ми не смемо због једног човека да кажемо да је то став целе партије и њеног руководства. Можда је некоме нешто излетело, не знам из које намере, али ти испади нису став оних који одлучују у партијама, нити је то став Ивице Дачића, а ни мене. Ми не смемео да станемо на пола пута и морамо да наставимо овим путем који има добру будућност за наше грађане и нашу државу”, рекао је Марковић.

У СРБИЈИ НЕМА ДИСКРИМИНАЦИЈЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ КАО ШТО ЈЕ ТО СЛУЧАЈ У ДРУГИМ ДРЖАВАМА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ

“Нема већег поштовања када су у питању националне мањине него што је то у Србији. У Србији нема дискриминације када је у питању запошљавање и нико не пита да ли сте ви Мађар, Бошњак, Црногорац или припадник неке друге националне мањине. А у Црној Гори где живи око 30 посто Срба, нема их ни 2 посто у државним и јавним предузећима”, рекао је Марковић.

ВАЖНО ЈЕ ЗАШТИТИ СРПСКОГ ПОЉОПРИВРЕДНИКА, УВОЗ ГА УНИШТАВА

“Држава Србија данас даје одличне субвенције за пољопривредне произвођаче и о њима се води много више рачуна него пре. Оно што је проблем је увоз и то уништава нашег пољопривредног произвођача и то је разлог зашто су многе штале празне. Морамо да видимо да не увозимо јабуке, кромпир, пасуљ и остало што се производи у Србији. Ми јесмо потписали ССП и ЦЕФТУ, али да видимо да нађемо начина да кажемо власницима великих маркета да на рафовима треба да буде обрнут случај у односу на садашњи, а то је да имају у рафовима 80 посто производа из Србије, а не као данас када их има највише 20 посто. Важно је да на тај начин заштитимо господина пољопривредног произвођача, да би га задржали на селу и да његова породица остане на селу”, казао је Марковић. Драган Марковић Палма је рекао да сутра пут Египта креће делегација од 144 члана, од којих 125 здравствених радника из 18 здравствених установа из Србије и да све трошкове сносе донатори, као и до сада. “Ово је трећи пут да ове године водимо здравствене раднике, априла је њих 130 било у Египту, а јуна 600 у Паралији и укупно са овим путовањем је 900 лекара, медицинских сестара и техничара из 25 здравствених установа Србије ишло у нашој организацији ове године. То је за њих и један мини семинар јер размењују искуства у борби против ковида 19 и су све то здравствени радници из црвених ковид зона. Ја на овај начин желим да се захвалим здравственим радницима у Србији и због тога што се и велики број пацијената из Јагодине лечио у више клиника и болница у нашој земљи”, изјавио је Марковић.