ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 26.08.2022.

ПАЛМА : СРБИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ НЕЋЕ ДА ИГРАЈУ ШОТУ НЕГО СРПСКО КОЛО

"Косовски Албанци уз помоћ дела међународне заједнице, не само да хоће да Србима у својој држави промене личне карте и регистарске ознаке, већ желе да Србима промене идентитет. Али и косовски Албанци и међународна заједница морају да знају да Срби неће да играју Шоту, већ Српско коло", изјавио је за телевизију Хепи председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма. "Косово и Метохија је Србији привремено отето и ми се никада са тим нећемо сложити. То што је Србији отето, треба да нам се врати. Надам се да ће у тим државама које су признале једнострано проглашену независност Косова доћи неки нови владари који ће Србији вратити њено. Ми тражимо да се на Косову и Метохији поштују људска права, а за безбедност је задужен КФОР који дрема када Албанци нападају Србе и српску имовину. Велики су притисци на председника Србије Александра Вучића и ја му дајем максималну подршку као и грађани Србије" рекао је Марковић .

ВУЧИЋ СЕ ДОМАЋИНСКИ ОДНОСИ ПРЕМА ДРЖАВИ И ГРАЂАНИМА

"Сада је у Европи и целом свету најважније питање како се припремити за зиму, какве ће бити цене струје, гаса, нафте, животних намирница. Овде у Грчкој, где се ја сада налазим и српска делегација од 500 чланова, струја је поскупела три пута, зејтин је 400 динара, а у Србији 200, кафа је два и по пута скупља него у Србији. Шефови европских држава практично прете својим грађанима са рестрикцијама, несташицом хране и енергената. А Србија захваљујући домаћинском понашању председника Вучића и Владе Србије има највеће залихе и гаса и хране и Србија треба да се поноси са својим руководством", рекао Марковић.

ПАЛМА ДОБИЈА УЛИЦУ У ГРЧКОЈ

У понедељак, 29. августа једна улица у Паралији, одлуком Скупштине града Катерини коме припада Паралија, носиће име Палма. Подсетимо Драган Марковић Палма је почасни грађанин града Катерини и почасни конзул Грчке у Србији. У Паралији до 31. 08. борави 500 - члана српска делегација у чијем саставу су свештеници, пољопривредници, привредници, здравствени и просветни радници, комуналци, спортисти, пчелари, планинари. Цео трошак и овог путовања, као и свих осталих до сада платили су донатори и ниједан динар у те сврхе није отишао ни из градског ни републичког буџета.