ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 31.05.2021.

ПАЛМА У ПАРАЛИЈИ НА МОТОРУ, ОВОГ ПУТА БЕЗ ДАЧИЋА

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма дошао је у Грчку, у Паралију, где ће од 3 - 7. јуна бити домаћин делегацији од 600 чланова од којих су њих више од 500 лекари из 25 медицинских центара, општих болница и домова здравља широм Србије. Палма је својевремено обећао да ће организовати путовање лекара у Паралију у знак захвалности за њихову бескомпромисну борбу против пандемије ЦОВИД 19. Трошкове овог путовања Палма је обезбедио од донатора тако да ни један динар неће бити потрошен из буџета града Јагодине. Палма је данас са сарадницима на моторима обишао смештајне капацитете у којима ће бити смештена ова бројна делегација и констатовао је да је све спремно за дочек наших лекара и њихов одмор. Српски лекари ће се, сигурни смо, пријатно осећати и добро провести. Ресторани и продавнице су отворене, пуно је тераса и кафића у Паралији. Ово познато летовалиште се полако пуни и туристима тако да је све у најбољем реду. Оно што је мало покварило утисак јесте чињеница да су у Грчкој на снази епидемиолошке мере које забрањују музику, како уживо тако и музику са уређаја, а знамо колико Палма воли музику и да је до сада увек делегацијама био приређиван богат музички програм. Наравно мере које је увела влада Републике Грчке ће се апсолутно поштовати те овог пута на жалост музике неће бити.

Оно што нам је одмах запало за око јесте да иза Палме овог пута на мотору није седео Ивица Дачић његов коалициони партнер. Навикнути да сваке године виђају њих двојицу на мотору у Паралији, знатижељни туристи се питају где је Дачић.

Наиме Ивица Дачић, је ових дана у службеној посети Москви и ово ће бити први пут у последњих 10 година да садашњи председник Народне Скупштине Републике Србије неће бити члан делегације у грчком летовалишту Паралији.

Са Палмом су у Паралији и народни посланици Јединствене Србије Живота Старчевић и Ђорђе Косанић као и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић.