ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 23.09.2023.

ПОРТУГАЛАЦ ЖОАО СИЛВА ОДБРАНИО У ЈАГОДИНИ ТИТУЛУ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ПРВАКА СВЕТА У КИК БОКСУ. АЛЕКСАНДАР КОНОВАЛОВ ИЗАЗВАО ПОРТУГАЛЦА

У Хали спортова у Јагодини одржано је вече кик бокс и бокса, а централни меч био је за титулу професионалног првака света у кик боксу у дисциплини лоу кик, у категорији до 71,800 кг у којој је актуелни шампион, Португалац Жоао Силва, након жестоких 5 рунди по 3 минута борбе успео да победи изазивача, члана КБК „Палмини тигрови“ Душана Радовића, на поене са 2:1. „Португалац је заслужено победио. Душан Радовић је дао све од себе, али имао је већ у првој рунди повреду десне ноге и то га је спречило да узме светску професионалну титулу“, рекао је после меча оснивач Кик бокс клуба „Палмини тигрови“ и један од највећих промотера кик бокса на свету Драган Марковић Палма и захвалио се публици на великој подршци. Сузних очију Душан Радовић је рекао да је већ у првој рунди имао повреду десног колена, што га је озбиљно омело у овом мечу и истакао да је био сигуран себе, те да му је жао што је, како је рекао, разочарао оне који су веровали у њега. Марковић је рекао да Радовић није разочарао и да се храбро борио упркос повреди и честитао и Александру Коновалову на одличној борби и победи. Занимљиво је да је одмах после меча Жоао Силва – Душан Радовић, Александар Коновалов изазвао Португалца да за два месеца у овој истој хали спортова у Јагодини одрже меч за титулу професионалног првака света на шта је Жоао Силва пристао. „Нокаутираћу га до треће рунде“, рекао је Коновалов који је у одличном мечу победио хрватског репрезентативца Анту Бузова.

ВЕЉКО РАЖНАТОВИЋ ТРИ ПУТА СЛАО КОЛУМБИЈЦА МОСКЕРУ НА ПОД

У професионалном боксу, у крузер категорији, Вељко Ражнатовић је ефектно остварио своју 15. победу у исто толико мечева и 12. нокаутом. Ражнатовић је три пута слао на под колумбијца Едвина Москеру након чега је меч прекинут.

КИК БОКСЕР ДАНИЈЕЛ МЕМЕДОВСКИ ПРЕД ПУНОМ ХАЛОМ СПОРТОВА У ЈАГОДИНИ ЗАПРОСИО ДЕВОЈКУ

Након што је остварио победу у профи кик боксу мечу против репрезентативца Босне и Хрерцеговине Ријада Касаповића од 3:0 на поене, члан „Палминих тигрова“ Данијел Мемедовски је позвао своју девојку Анђелију Караћ да уђе ринг, потом извадио прстен и запросио, након чега се чуло „ДА“ из громогласан аплауз.

АЛЕКСАНДАР АНТИЋ ОТВОРИО СПОРТСКО ВЕЧЕ У ЈАГОДИНИ

Борилачки спектакл у Јагодини је званично отворио директор ЈП „Коридори“ Србије Аександар Антић, а присутсвовало је рукводство Кик бокс савеза Србије на челу са председником Душком Басраком, супервизор Светске кик бокс федерације Срђан Бугарчић, амбадасор Палестине Мохамед Абдалах Намоур, амбасадор Конга Јосеф Муламба Калалу, саветник амбасадора Руске федередације Михаил Генералов, као и први саветник амбасаде Белорусије Вадим Михајлов, народни посланици, привредници и многобројне званице из спортског, културног и јавног живота Јагодине и Србије. Одржана су још два кик бокс меча. Давид Усеиновић из КБК „Палминих тигрова“ је на поене са 3:0 победио Александра Милосављевића из ћупријског „Шећеранца“ и Никола Николић из КБК „Топ тим“ Суботица је на поене са 2:1 био бољи до Павла Милосављевића из „Палминих тигрова“.