ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 31.05.2020.

Тим који предводи Драган Марковић Палма наставио је кампању трибинама по јагодинским селима

ПАЛМА : БУДУЋНОСТ ЈЕ СА ПРОВЕРЕНИМ ЉУДИМА СА РЕЗУЛТАТИМА

 

Тим који предводи Драган Марковић Палма наставио је предизборну кампању у Јагодини, подношењем извештаја о раду и плановима за наредни период, трибинама у домовима културе у јагодинским селима Доњи Рачник, Милошево, Багрдан, Ловци и Стрижило. „До нашег доласка на власт 2004. године, у Јагодини је остало без посла 10 000 радника и практично су нестале компаније као што су Фабрика каблова, Морава, Ресава, Палас, Будућност, Минел и остале. Ми смо успели да поново запослимо људе и јагодинска привреда последње четири године бележи суфицит, који је само прошле године износио близу 8 000 000 долара, а све фабрике које су страни инвеститори отворили у Јагодини проширли су своје капацитете за неколико хиљада квадрата и повећали број радника. Тако да ми немамо разлога да бринемо за будућност“, поручио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма. „ Мени не требају високе функције да би радио за грађане Србије. Ја хоћу да помогнем са мојим искуством и оним што знам и никада се нећу борити за функције, али ћу се борити за сваког човека у Србији. Данас је веома важна реч, односно када нешто кажеш и обећаш, то мораш и да испоштујеш и то је моја и пословна и политичка девиза. Ја позивам грађане да на изборима гласају за проверене људе са резултатима, са делима, јер у њима је будућност. Ивица Дачић је успео да знатно побољша међународну позицију Србије. Дачић је свима показао у свету на свом примеру како размишља и изгледа један Србин и службено и друштвено и да одговори када треба, а и да пева. За такве људе треба гласате“, рекао је Марковић.

 

„Српско коло је ушло у УНЕСКО као део наше културне нематеријалне баштине. И зато је битно да у што више градова и села у Србији има културно уметничких друштава. Јагодина је редак пример где смо у готово свим селима, а има их 52, саградили нове домове културе и створили услове за бављење културом и очувањем традиције. Готово свако јагодинско село има и културно уметничко друштво и ми поштујемо те младе људе који издвајају два до три дана недељно да вежбају тако што им локална самоуправа обезбеђује народну ношњу и све услове за рад, а већина њих је више пута са нашим делегацијама путовала у иностранство где су презентовали српску народну игру“, изјавио је Марковић.

 

На локалним изборима у Јагодини под редним бројем један је листа коју чине Јединствена Србија, СПС и Српска напредна странка, док ће се коалиција СПС – Јединствена Србија на листићу за републичке изборе наћи под редним бројем два.