ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 03.03.2021.

ПАЛМА : СА ДАЧИЋЕМ БЕЗ СВАЂЕ

„Нема свађе између мене и Ивице Дачића, нити између Јединствене Србије и СПС - а и настављамо даље са најдуговечнијом коалицијом у Србији као и до сада, на братски начин. Јучерашња полемика у Скупштини Србије, након што је посланик Јединствене Србије Војислав Вујић поставио питање, које су му пренели грађани Врњачке Бање, о томе да у случају јачих епидемиолошких мера, не буде разлике између угоститељских објеката од других институција је доказ да су у парламенту сви исти и да нема повлашћених. Ми смо сматрали да свако може да постави питање које му грађани постављају, а наш брат и пријатељ Ивица Дачић је то другачије разумео и ставио примедбу, иако смо у коалицији“, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ Пинк.

ПАЛМА : ЗА ДИЈАЛОГ МОГУ ДА СЕ ПРИЈАВЕ СВЕ РЕГИСТРОВАНЕ ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ. НЕ МОЖЕ ДЕО ОПОЗИЦИЈЕ ДА КАЖЕ „МИ МОЖЕМО, А ОВИ ДРУГИ НЕ МОГУ“. 95 ПОСТО ПАРТИЈА НЕМА „БОНИТЕТ“

„У Србији је регистровано 116 политичких партија и поставља се питање ко све може да учествује у међустраначком дијалогу о изборним условима, односно шта је критеријум и шта је бонитет да би неко учествовао у том дијалогу, а није парламентарна странка. Једна од тих ванпарламентарних опозиционих странака каже „ми нећемо да сви учествују“, А шта је твој бонитет? Јел твој бонитет што си тражио мишљење међународног суда правде, због чега Србија и дан данас не може да се извуче од тог мишљења и констатације које смо добили. Јел твој бонитет да плаћаш најскупље хотеле у Америци на терет грађана Србије? Па не може да дође на дијалог било ко, па чак и неки „кунта кинте“ који мисли да има право да учествује, а нити је парламентаран, нити има било какав рејтинг, нити је изашао на изборе. А знате зашто неки нису изашли на изборе? Не зато што су им угрожена права, него зато што су знали да не могу да пређу цензус ни од 3 посто. Они раде 10 пута више испитивања јавног мнења него Вучић“, изјавио је председник Јединствене Србије. „ И сада ће такви опет да измишљају нешто само да не изађу на изборе. И ја питам : „ко је сада тај који ће да каже да у дијалогу може да учествује Вук Јеремић, а они други не могу?“ Шта је бољи Вук Јеремић од неких других странака, например „Радио моравски плићак“ или „Тутунски комбинат Смедерево“. А што се тиче међународних посредника добро је да да дођу и да се увере шта хоће или неће неки из опозиције. Они када буду то видели и чули ко су ти и шта траже, они (међународни посредници) ће да кажу „ми се извињавамо више не можемо да дођемо због короне“. Ја сам учествовао у дијалогу пред прошле изборе и да није смешно, било би тужно шта су причали представници дела опозиције. Једна од примедби је била на медије, посебно на РТС. Ја на РТС – у нисам био последње две и по године, а у парламенту сам од 2000. године. А ти што имају примедбе су били више од мене. Ти из дела опзиције у Србији више не споре резултат актуелне власти и председника Вучића, већ измишљају типа „асфалт ће да испуца, попадаће мостови, пада кров у Клиничком центру“ и слично. А шта је пријатељу твој програм, како ћеш ти нешто боље да урадиш...“ рекао је Марковић и додао да на крају крајева за дијалог се могу пријавити сви, али нико нема право из опозиције да каже „ја имам право да учествујем, а онај други нема“. Нека се сви пријаве који су регистровани као политичке партије“, оценио је Марковић.

ВУЧИЋ ИМА ВЕЛИКО СРЦЕ

„Вучић има велко срце и то је показао донацијом вакцина Босни и Хрецеговини, Северној Македонији и Црној Гори иако га многи и дан данас нападају из тих држава. Некада је била манифестација „Велико срце мале привреде“. Тако данас Вучић ради и доказује да има велико срце. А та министарка спољних послова Босне и Херцеговине која је рекла да вакцине које им је Србија донирала нису добре, срам је било. Она се понаша као нека тетка која има шифру, коју би примили на психијатрију без упута. Њено понашање је срамота и то треба да јој кажу грађани Босне и Херцеговине“ казао је председник Јединствене Србије.

ВЕЉИНА ГРУПА НАЈОПАСНИЈА У 21. ВЕКУ

„Ова криминална група која је ухапшена у Србији је најопаснија криминална група у 21. веку и сви су ођедном ухапшени. Оно што видимо у медијима, да се оно што су они радили граничи са лудилом. Важно је да сада Суд и Тужилаштво имају материјалне доказе које не могу да одбаце тек тако. Полиција и БИА су урадили одличан посао.“, рекао је Драган Марковић Палма на ТВ Пинк.