ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 13.06.2023.

Председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма примио у Јагодини италијанског амбасадора у Србији Луку Горија

ПАЛМА :ИТАЛИЈА ДА ПОДРЖИ СРБИЈУ НА ПУТУ КА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПО ПИТАЊУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

"Велики број италијанских фабрика ради у Јагодини И зато се улица у Индустријској зони у Јагодини зове Италијанска улица. Ми смо већ у начелу договорили посао са јос једном компанијом која гради фабрике и издаје их у закуп јер имаћемо још четири фабрике и запослити велики број радника. Италијанска фабрика Аунде почела је у Јагодини са 150 радника а сада их има 900, случај да су повећале раднике и имале проширење је и са осталим фабрикама у Јагодини" казао је Марковић. "Очекујем подршку од Италије да Србије што пре постане члан Европске уније. Сваке недеље доживљавамо неправду на Косову и Метохији и тражим од председника Италије и италијанске владе да у институцијама где се одлучује о судбини грађана Србије, да се не примењује већина присутних, већ закон који се зове међународно право" закључио је Марковић .

ГОРИ : ИТАЛИЈА ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПОДРЖАВА СРБИЈУ НА ЕВРОПСКОМ ПУТУ

Италијански амбсадор Лука Гори се захвалио Марковићу на гостопримству и обећао да ће италија наставити да пружа подршку Србији на путу ка Европској унији и додао да је Италија један од највећих заговорника што скоријег учлањења Србије у ову институцију. Он је такође изразио задовољство досадашњом економском сарадњом две земље која је достигла цифру од 4,6 милијарди евра. Нагласио је да су италијанске компаније задовољне пословним амбијентом у Србији и Јагодини и најавио нове инвестиције. Оценио је да је Јагодина веома битан град и пример пословне сарадње две државе .Конференцији је присуствовао И директор компаније "Аунде Србија", која послује у Јагодини Анино Де Венеција.