ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 01.10.2021.

Једногласном одлуком Скупштине града Јагодине

ВУЧИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ГРАДА ЈАГОДИНЕ

Одборници Скупштине града Јагодине су данас једногласно донели одлуку да се председник Србије Александар Вучић прогласи за почасног грађанина града Јагодине. Поред Вучића, титулу почасног грађанина Јагодине понеће и власник немачке компаније Фишер, професор Клаус Фишер, који је у Јагодини отворио једну фабрику, а наредне године отвориће другу и тренер Женског рукометног клуба Јагодина Драган Марков, који је предводио ЖОРК Јагодину у највећим успесима у историји колективног спорта у Јагодини, освојивши три шампионата Србије за редом, три Купа Србије, два Супер купа и Свесрпски куп. „Председника Србије Александра Вучића смо предложили за почасног грађанина града Јагодине не само зато што је створио услове да сваки град и општина у Србији могу да доводе инвеститоре, да граде фабрике и отварају нова радна места већ и зато што Србија под његовим вођством чува мир и стабилност на Балкану и што међународни односи наше земље нису више као што су некада били, него су најбољи у историји. Видели смо протеклих дана каквој је провокацији Србија била изложена од стране косовских Албанаца, који нису смели да уђу са дугим цевима на север Косова и Метохије. Очигледно је да су косовски Албанци добили зелено светло од неке државе, а разлог такве врсте напада на Србију је брз економски раст Србије, да би нас успорили и вратили у 90 – те године када је наша држава имала много проблема. Председник Србије Александар Вучић је заслужан што Србија није реаговала на те провокације, а успела је да сачува и мир и свој народ на Косову и Метохији и да дођемо до неког компромиса“, изјавио је данас председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковћ Палма. „Друга титула почасног грађанина града Јагодине иде професору Клаусу Фишеру власнику компаније „Фишер“, која је отворила фабрику за производњу делова за Мерцедес и БМЊ и запослила 450 радника, а следеће године у Јагодини отвара фабрику за производњу шрафова и типлова где ће запослити још 700 радника. И трећа титула почасни грађанин града Јагодине припада тренеру женског рукометног клуба Јагодина Драгану Маркову који је постигао са рукометашицама Јагодине највеће успехе у историји колективног спорта у Јагодини. Поред тога на свечаној седници 17. октобра поводом Дана ослобођења Јагодине у Другом светском рату доделићемо и 51. Октобарску плакету уз коју иде и новчана награда од по 50 000 динара заслужним појединцима и организацијама, пре свега лекарима, медицинским сестрама и техничарима, као и најболијм ученицима основних и средњих школа у Јагодини“, рекао је Марковић. Марковић је информисао одборнике јагодинског парламента да ће од 23. до 30. октобра у Египат водити делегацију од 144 члана у којој ће 85 посто бити лекари и медицинске сестре и техничари, у највећем броју из Опште болнице и Дома здравља из Јагодине, а како је рекао, биће их из 20 здравствених установа из Србије. Како је рекао Драган Марковић цео трошак овог путовања платиће донатори, као што је био случај и до сада.

ПАЛМА : ОТКАЗАЛИ СМО ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ ВАШАР У ЈАГОДИНИ И СВЕ СКУПОВЕ КОЈЕ ЈЕ ПЛАНИРАЛА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА СА ВИШЕ ОД 50 ЉУДИ У ЗАТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ

„Овај послеђи талас пандемије корона вируса је најопаснији до сада и Скупштина града Јагодине је отказала предстојећи традиционални Вашар посвећен Покрову пресвете Богородице 14. октобра, зато што се увек на вашару у Јагодини окупи преко хиљаду људи и због епидемиолошке ситуације смо тај вашар отказали, као и све скупове које је локална самоуправа планирала, а на којима би се окупило више од 50 људи у затвореном простору. Ја још једном апелујем на све грађане Јагодине, грађане Србије да се вакцинишу како бисмо могли сви заједно да сачувамо и здравље и економију“, рекао је Марковић. Свечана седница Скупштине града Јагодине поводом Дана ослобођења Јагодине у Другом светском рату биће одржана традиционално 17. октобра када ће бити и уручене награде добитницима.