ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 12.11.2020.

"Препоруке и мере у борби против корона вируса треба поштовати" изјавио је председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма

Председник Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић Палма је током расправе о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести у Скупштини Србије рекао да ће посланици Јединствене Србије гласати за понуђени предлог, додајући да су предложене мере изнуђене јер се грађани не придржавају мера заштите од вируса корона.

 

"Ове мере су изнуђене зато што не поштујемо препоруке, не поштује се предвиђен број људи који може да буде присутан у локалима, организују се скупови и не слуша оно што каже струка. Оно што бих ја апеловао јесте да се на телевизијама смањи пропаганда и да не слушамо сваког дана по три сата приче о корони. Више се грађани плаше короне, него некада НАТО агресије. Грађани падају у депресију а то није због тога што су им мање плате, јер су плате из године у годину све веће, не зато што немају посла, јер је данас незапосленост значајно смањена" - истакао је Марковић.

 

Председник Јединствене Србије је напоменуо да се држава Србија добро борила са короном и додао да мора да се ради, да се заштитне мере користе, поштују и да предложене измене закона намећу грађанима обавезу да знају да морају да носе маску, да без ње не смеју на улицу да изађу.

 

"Србија је направила корона болницу за три месеца , што само показује да се и по стручности, способности можемо равнати и са Кином . Драго ми је што у понуђеним изменама закона не стоји забрана рада локалима или полицијски час јер би у том случају дошло до економске капитулације Србије, а држава је помогла привреду ко ниједна друга у Европи, сва предузећа су добила по 5 плата за своје запослене , три од тридесет и две од 18 хиљада динара" казао је Марковић.

 

Марковић је истакао да се не радује то што ће применом закона неко бити кажењен и додао да очекује да ће број заражених бити смањен када овај Закон ступи на снагу. Он се захвалио лекарима, посебно онима који су добили признање од председника Вучића. Напоменуо је да ће град Јагодина када прође корона наградити летовањем у Грчкој више од 700 медицинских радника из целе Србије и за то сам обазнедио донаторе. Он је замолио надлежне да отворе наше границе јер привреда нема времена да чека.

 

"Србија је лидер на Балкану када су економија и индустрија у питању. Због неких мера постоји проблем са доласком страних инвеститора. Требало би отворити границе јер када се у привреди изгуби један дан, потребно је тридесет дана да се то надокнади. Треба да искористимо позицију, јер други се сада налазе у много већој кризи и да сарађујемо са свима у свету" закључио је Марковић.