ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 16.12.2020.

ПАЛМА : МАЛИ ШЕНГЕН ЈЕ ЗНАЧАЈАН ЗА НАШУ ПРИВРЕДУ

ПАЛМА : МАЛИ ШЕНГЕН ЈЕ ЗНАЧАЈАН  ЗА НАШУ ПРИВРЕДУ

"Желим да похвалим споразум везан за путовање са личним картама. Ја сам пре 12 година реаговао на излагање тадашњег председника, када је рекао да моли власнике предузећа и компаније да не сарађују са земљама које су бомбардовале Србију и тада сам рекао да се патриотизам не сипа у трактор. Које користи ће Србија  имати од овог споразума. Повећаће се извоз и економска сарадња. Ми знамо да Албанија неће променити свој курс када је у питању Косово и Метохија и Еди Рама ће увек подржавати косовске Албанце, али овај мали Шенген је значајан за привреду и нашу и осталих земаља које су део њега. И овај закон ће повући још неке државе, када виде ефекат, односно његове резултате", изјавио је данас у Скупштини Србије, председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

 

И ПОЉОПРИВРЕДНА ГАЗДИНСТВА ДА ДОБИЈУ ПОМОЋ КАО И ДРУГИ ПРИВРЕДНИ СУБЈЕКТИ

"Моје питање за министра финансија Србије Сииншу Млалог је, имајући у виду да ако су привредни субјекти сва правна друштва која имају одређен број запослених, сматрам да тој групи припадају и пољопривредна газдинства. Сматрам да су та пољопривредна газдинства ускраћена, јер нису добијала стимулацију у време корона вируса, као други приватни предузетници. Питање је да, ако постоји могућност, да и та пољопривредна газдинства добију стимулацију из државног пакета као и други приватни предузетници. Пољопривредна газдинства су породична, где раде читаве породице. Знамо да је тешко време, да је држава много уложила и помогла свима, пре свега наш здравствени систем. И да није толико улагано ове године у здравство, да нису направљени нови клинички центри, болнице, да није на време дошло до набавке респиратора и друге опреме, ми би данас имали много већи проблем."рекао је Марковић.

 

ПОЛИТИЧАРИ И ПОСЛАНИЦИ ЗАДЊИ ДА СЕ ВАКЦИНИШУ

"Добро је да  је наш државни врх на челу са председником Вучићем обезбедио вакцине против короне, које ће у Србију стићи до краја године. Мој предлог је да ми који смо бирани на изборима треба задњи да се вакцинишемо. Прво обични грађани и господа пољопривредни произвођачи. До сада је око 15 посто посланика прележало корону и ја желим свим грађанима, који су позитивни на тај вирус, да што пре избаце то зло из себе без последица", каже председник Јединствене Србије.

 

ПРАВО НА ПОСЛАНИЧКО МЕСТО СЕ НЕ ДОБИЈА НА ПРЕГОВОРИМА. ТО ПРАВО ВАМ ДАЈУ ГРАЂАНИ НА ИЗБОРИМА НА ОСНОВУ РЕЗУЛТАТА

"Што се тиче захтева дела опозицје за преговорима о изборним условима, о чему да се преговара. Не дају вам право на посланичка места Вучић, Дачић, министри и Скупштина. То право вам дају грађани на изборима, на основу извештаја о раду, на основу програма, на основу резултата које си направио када си био на власти.Неће се више десити да се на власт врате они који су имали прилике да ураде нешто за Србију, а нису урадили ништа. Тако је било и када је проглашавана независност Косова. Шта су тада урадили ? Ишли на молебан у цркву. Молили се Богу да Банк Ки Мун повуче независност Косова. Ја поштујем и цркву и веру, али борба против независности Косова се води онако како су је водили Вучић и Дачић. Одеш у државу која је признала независно Косово и убедиш их да то није у реду и да је међународно право на страни Србије. И као резултат добијеш да 18 земаља повуче то признање и сада такозвано независно Косово нема већину ни у једној светској организацији" рекао је Марковић и додао да ће посланичка група Јединствене Србије гласати за све предложене законе.