ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 02.10.2022.

ПАЛМА : У ЕГИПТУ СМО ОТВОРИЛИ ВРАТА ЗА ПРОИЗВОДЕ ИЗ СРБИЈЕ ЗА ЦЕЛУ АФРИКУ

На крају сваког путовања ми подносимо извештај о раду, где смо били и оно што је најважније какву корист од тога имају грађани Србије. Као прво примио нас је најважнији човек вог дела Египта гувернер Јужног Синаја генерал Халед Фуда. Са њим смо договорили почетак економске сарадње. Гувернер Фуда ми је рекао "господине Палма данас је празник за Арапску Републику Египат, ово је ваша земља и поклонио ми кључ од Шарм Ел Шеика, а то значи за Србију су врата широм отворена јер то није кључ за мене то је кључ за српске привреднике. У Египат долази велики број српских туриста и моја порука је да Срби иду на море тамо где нас воле, а то су Грчка која је за нас летња дестинација, а Египат током јесени и зиме. На састанку српских и египатских привредника почели су разговори о увозу уља, алу и пвц столарије и пољопривредних производа. Отворили смо врата за извоз наших пољопривредних производа у овај део света. А када изведете у Египат то значи да су вам отворена врата у целој Африци јер Египат има потписане уговоре о слободној трговини са свим афричким државама, а то значи са смо отворили тржиште од милијарду и по људи", рекао је Марковић . "Египатски инвеститори хоће да улажу у здравствени туризам у Србији, а један од најбогатијих египћана, власник више ланаца хотела, међу којима је и чувени Риџос, господин Насер Абдуллатиф доћи ће у Србији да види да започне градњу једног хотела у Србији" казао је Марковић .

У СРБИЈУ СЕ ВРАЋАЈУ 23 ЧЛАНА НАШЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ СА НАЗИВОМ ХАЏИ

Наша делегација предвођена свештеницима Српске православне цркве и повереником манастира Хиландар за Србију Милошем Стојковићем посетила је најстарији православни манастир на свету, манастир Свете Катарине. Мени је уручена икона тог манастира. Наша делегација од 23 човека била је у Јерусалиму, светој земљи и сва 23 члана су добила Повељу са звањем Хаџи. А то добију они хришћани који дођу на поклоњење у Јерусалим. Лични секретар Патријарха Јерусалимског је рекао : "Овде су врата за вас Србе отворена". Из Јерусалима носимо у Србију мошти мученика јерусалимских и оригинални камен са Голготе којим је гађан Исус Христ. Наши свештеници су за Патријарха Јерусимског уручили Плакету града Јагодине. Укратко отворили смо врата Јужног Синаја, Египта, Јерусалима за све грађане Србије, за наше производе, за извоз, за целу Африку, за наше вернике, за Србију. Наши хероји, наши здравствени радници из 25 здравствених установа одморили су се мало од црвених ковид зона и разменили искуства. То је наш извештај о раду" закључио је Марковић .

КО НИЈЕ ДОБРО РАДИО АУФИДЕРЗЕН

Одговарајући на новинарско питање о актуелној политичкој ситуацији у Србији и формирању нове Владе Србије, Марковић је рекао: "Видим у последње време да има неких који се сваког дана препоручују да буду министри. Такви могу да буду директори магацински простора, а магацин празан или да буду високи шустери за ниске штикле. Једина препорука је извештај о раду. Ко је радио добро ок, ко није ауфидерзен и то је мој лични став" казао је Драган Марковић Палма.