ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 04.01.2022.

ПАЛМА УШАО У НОВУ ГОДИНУ СА ЈОШ ЈЕДНИМ ПОКЛОНОМ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ – ПОКЛОН ЗА СРПСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ ДАО И ВЛАСНИК НАЈПОЗНАТИЈЕГ ЛАНЦА ХОТЕЛА У ЕГИПТУ САМЕХ ХЕВЕДА

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма потписао је данас у Хургади, у Египту са власником ланца хотела Титаник и Али Баба Самехом Хеведом уговор о доласку 144 здравствена радника из 30 градова Србије у Хургаду 7. априла ове године. “Управо сам са Самехом Хеведом власником ланца хотела Титаник и Али Баба потписао уговор о доласку 144 здравствена радника из 30 градова Србије 7. априла у Хургаду. Овим уговором добили смо изузетне услове за долазак здравствене делегације из Србије, за 50 посто делегације, односно 72 здравствена радника је све бесплатно и то је поклон господина Самеха Хеведе мог пријатеља, а за 72 здравствена радника цео трошак путовања и боравка у Хургади плаћају донатори”, рекао је Марковић након потписивања уговора и подсетио да су у његовој организацији 2021. године здравствени радници из 30 градова Србије боравили два пута у Хургади, њих 300, све о трошку донатора и да ће са овом делегацијом која стиже на седам дана 7. априла, та цифра бити укупно 444. Томе треба додати и 600 здравствених радника из целе Србије који су јуна месеца боравили у Паралији, такође о трошку донатора и 992 пољопривредна произвођача из целе Србије који су крајем августа и почетком септембра боравили у Паралији, а за то путовање је 80 посто трошкова сносила Јединствена Србија са свог рачуна, од пара које добија из буџета на основу 8 посланика у Скупштини Србије. Укупно је за годину дана 1100 лекара, медицинских сестара и техничара из ковид зона из целе Србије боравило у Хургади и Паралији у организацији Драгана Марковића Палме, а о трошку донатора и 992 пољопривредника из целе Србије и долазимо до укупног броја од преко 2000 људи. “Ја сам рекао да је моја кућа Србија, моја друга кућа је Грчка, а моја трећа кућа је Египат – Хургада, а мој дом у Хургади је Хотел Титаник Палас. Желим да се захвалим мом пријатељу Самеху Хеведи на овом поклону за здравствене раднике из Србије”, изјавио је Драган Марковић Палма. Самех Хеведа је власник ланца хотела Титаник и Али Баба са укупно преко 6000 соба. “Морамо да водимо рачуна о оним људима који су спасили много живота, а то су лекари, медицинске сестре и техничари из целе Србије и ова путовања су на неки начин наше “ХВАЛА” херојима целе Србије, здравственим радницима”, казао је Марковић који је имао и један предлог за све грађане Србије : “Мој предлог грађанима Србије који се одлуче да негде летују је да иду тамо где их воле, у Грчку и у Египат. Грчка и Египат су пријатељске државе Србији”. Марковић је најавио да ће крајем маја, почетком јуна, у Грчку водити делегацију од 700 људи а коју ће чинити здравствени радници, пољопривредни произвођачи, запослени у вртићима, и да ће то исто учинити и августа месеца.

Власник ланца хотела Титаниц и Али Баба у Египту Самех Хеведа захвалио је Драгану Марковићу Палми на сарадњи и најавио свој долазак за фебруар ове године у Србију, где је могуће да почне изградњу хотела из својих ланаца.